Šok: Nakon 50 godina slavni muzičar se povlači sa scene

Elton Džon (70) nakon 50 godina više neće ići na turneje. Legendarni britanski muzičar navodno se više neće popeti na binu zbog pada prodaje albuma, ali i lošeg zdravlja, javljaju strani mediji.

Izvori bliski pevaču kažu da je ovakva vest bila pitanje vremena s obzirom da je Elton završio u bolnici zbog teške bakterijske infekcije dok je bio na turneji u južnoj Americi.

Sir Elton, koji je na prvu turneju krenuo 1970, i svojevremeno nastupao u Las Vegasu, nedavno je priznao da je mogao da umre od spomenute infekcije da nije otišao ‘pod nož’.

– Znao sam da sam bolestan, ali nisam mogao ni da sanjam koliko je situacija ozbiljna. Dijagnozu sam dobio nakon pretrage pre koje sam imao devet koncerata i dvadesetak letova.

Prošle godine najavio je kako će ‘u narednih pola godine doneti konačnu odluku’ u vezi odlazaka na turneje. Muzička ikona kazala je kako želi više vremena da provodi sa decom.

– Doći će vreme kada ću poželeti da prestanem da odlazim na turneje. Ne prestajem da se bavim muzikom već neću odlaziti na turneje. Sedamdeset nije šezdeset, niti pedeset. Želim više vremena da provedem sa svojim dečacima – kazao je.

Inače, početkom decembra preminula je pevačeva majka Šeli.

– Majko, hvala ti što si me donela na svet. Sahrana je prošla savršeno. Danas je bila porodica, a sutra će se od tebe oprostiti prijatelji. Ne brini, ja sam odabrao muziku – rekao je ganuti Elton.

S majkom se pomirio samo nekoliko meseci pre njene smrti. Godinama su bili posvađani zbog čega mu je, kako tvrdi, danas neizmerno žao. Muzičar se ‘razišao’ sa majkom 2008. jer ona nije želela da prekine kontakt sa njegovim bivšim menadžerom Džonom Ridom i ličnim asistentom Bobom Halijem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.