U trendu

Spice Girls

Kada je reč o grupi „Spice Girls“, čini se da u svetskoj muzičkoj istoriji nije postojala grupa koja je brže postigla uspeh i brže doživela kraj. Grupa devojaka koja je kroz „zaraznu“ pop muziku, kombinaciju seksepila, smelosti i individualnosti, promovisala „devojačku moć“ uspela je da okupi najveći deo ženske populacije, a naročito tinejdžera.

Pet britanskih devojaka je sa svojim prvim albumom zauzelo prvo mesto na više od 20 svetskih muzičkih top-lista. Njihov prvi singl (pre kojeg nisu imale čak ni demo snimke) prodat je u gotovo pet miliona primeraka širom sveta, što predstavlja jedinstven slučaj u muzičkoj istoriji.

Prvi album sadržao je deset pesama koje su napisale članice grupe: Melani Braun, Melani Čišolm, Viktorija Adams (kasnije Bekam), Geri Halivel i Ema Banton, koja je sa 18 godina bila najmlađa članica grupe.

Drugi album, koji je zabeležio sličan uspeh kao i prvi, publikovan je 1997. godine pod nazivom „Spiceworld“, a poslužio je i kao muzika za istoimeni film. Posle ovog albuma, Geri Halivel napustila je grupu da bi započela solo karijeru, što je označilo i početak kraja ove grupe. Jedna od članica grupe, Viktorija Adams, udala se za poznatog fudbalera Dejvida Bekama.

Tokom karijere, ovu grupu su pratili razni tračevi, od kojih su se kao tačni pokazali jedino oni o brzom raspadu grupe i o udaji Viktorije Adams. Grupa je definitivno prestala da postoji sredinom 1998. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.