The B-52’s u studiju nakon 16 godina

Članovi benda The B-52’s odlučili su da je vreme za novi album. Prethodni, „Good Stuff“, pojavio se još 1992, a s obzirom na to da bend i dan-danas ne prestaje s turnejama, shvatili su da im je potreban nov materijal. Tako kaže sadašnji gitarista, a nekada bubnjar benda, Kit Strikland, i dodaje da je dobio ideju kako novi album treba da zvuči, što mu je prvi put nakon mnogo godina dalo inspiraciju da piše nove pesme. A taj novi zvuk je „glasan, seksi rokenrol, s ritmom koji dovodi do ružičastog usijanja“.
Novi album iskusnih New Wave rokera pojaviće se u prodaji 26. februara 2008. pod nazivom „Funplex“. Prema Striklandu, najveći uticaj na zvuk novog albuma ima album „Get Ready“ grupe New Order, čiji producent radi i na „Funplex“-u. Ostatak inspiracije došao je od starih pesama Bitlsa, još iz hamburškog perioda. Pevačica, Kejt Pirson, dodaje da su s pisanjem muzike počeli u vreme kada je ona počela da uči kako se koristi ProTools (studijski sistem za snimanje muzike). „Sećam se vremena kad su pri montaži albuma morali da seku traku nožem. To sada izgleda kao praistorija.“
Na novom albumu će se naći 11 pesama koje bi mogle da iznenade stare fanove. To je i dalje muzika za igru, s tekstovima u kojima se prepliću budućnost, seks i politika, ali sve to će biti upakovano u jedno novo, moderno ruho.
The B-52’s je osnovan 1976. u gradu Atini u američkoj državi Džordžija. Naziv ne duguje avionu bombarderu iz II svetskog rata, već popularnoj ženskoj kič frizuri iz 1960-ih godina. Prema zvaničnoj istoriji, bend su osnovali Kejt Pirson (vokal), Sindi Vilson (vokal), Riki Vilson (gitara), Kit Strikland (bubanj) i Fred Šnajder (vokal) nakon pijane noći u kineskom restoranu. Iza sebe imaju sedam LP albuma, jedan EP, tri kompilacije i veliki broj singlova. Svi članovi benda radili su i „sa strane“, ali u tome je najuspešnija bila Kejt Pirson, čiji glas možemo da čujemo u numeri „Candy“ Igija Popa, kao i u pesmi „Shiny Happy People“ sastava R.E.M.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.