U trendu

„Tokio Hotel“ u Beogradu

Jedna od trenutno najpopularnijih grupa, „Tokio Hotel“, održaće koncert u Beogradskoj areni 29. marta naredne godine. Ovaj nemački bend dosad je objavio dva albuma na maternjem jeziku – „Shrei“ i „Zimmer 483“, a ove godine i na engleskom, pod nazivom „Scream“ („Room 483“). Album na engleskom jeziku je zapravo kompilacija pesama s prva dva albuma prevedenih na engleski. Poznati singlovi ove grupe su: „Monsoon“ („Durch den Monsun“), „Ready, Set, Go!“ („Ubers Ende der Welt“), „By Your Side“ i „Scream“ („Schrei“).
Posebno za ovu priliku, zbog bezbednosti publike, što se pojavilo kao problem na Rijaninom koncertu u novembru, Beogradska arena, koja i organizuje ovaj koncert, uvodi specijalnu kategoriju ulaznica pod nazivom Golden fan ring. To je poseban prostor za 1.000 najvernijih obožavalaca, sa zasebnim ulazom, šankom i toaletima i, što je najvažnije, najbliži je bini.
Grupa „Tokio Hotel“ dosad je prodala preko tri miliona albuma samo u Evropi. Četiri singla i dva albuma ove grupe bili su na prvom mestu različitih top-lista. Koncert u pariskoj areni Bersi, zakazan za 9. mart 2008. godine, rasprodali su za samo 25 minuta. Ovaj bend popularan je u Nemačkoj i Austriji, ali i u Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj i Izraelu.
Bend je osnovan 2001. godine pod imenom „Devilish“ (Đavolski), ali su članovi grupe potom promenili ime u „Tokio Hotel“, jer im je Tokio omiljeni grad, a najčešće borave u hotelima zbog brojnih turneja. Bend sačinjavaju blizanci Bil (Bill Kaulitz) – vokal, i Tom Kaulic (Tom Kaulitz) – gitara, Georg Listing (Georg Listing) – bas-gitara i Gustav Šefer (Gustav Schefer) – bubnjevi.
Na nedavno održanoj dodeli evropskih MTV nagrada u Minhenu, gde su na sceni izveli svoj hit „Monsoon“, osvojili su nagradu „Inter Act“. Pored toga, dobitnici su brojnih nagrada tinejdžerskih časopisa i televizijskih emisija, među kojima su: nagrade Viva komet za najbolji bend i najbolji muzički spot, Bravo nagrada za najbolji rok bend, Eho nagrada za najbolji muzički spot i mnoge druge.
S obzirom na to da se očekuje publika mlađeg uzrasta, na koncertu neće biti dozvoljeno unošenje i prodaja alkoholnih pića. Deci do 12 godina omogućen je ulazak samo u pratnji odrasle osobe. Ulaznice po ceni od 1.600 do 3.500 dinara biće u prodaji od petka, 7. decembra, na uobičajenim prodajnim mestima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (101)