U trendu

Trideseta dodela nagrada „BRIT Awards“ (2)

Ponovo je tema trideseta dodela nagrada "BRIT Awards". Datum je 16. februar, a lokacija londonska Arena "Earls Court". Koliko je ova manifestacija zapravo važna govori i podatak da je svega nekoliko sati nakon objavljivanja pobednika prodaja njihovih albuma već drastično skočila.
Pobednike u muzičkom smislu smo objavili. Zvezda večeri svakako je bila Lejdi Gaga sa svoja čak tri priznanja. Što se tiče modnog pobednika, ponovo je Gaga na prvom mestu. Njena ekstravagantna kreacija ovih dana puni naslovne strane svih muzičkih časopisa i internet stranica. Ipak, vlasnica "naj skandala" mogla bi biti donedavno najveća gubitnica ove priredbe, Lili Alen. Ona je tokom prijema nagrade, ne očekujući je, vidno iznenađena rekla da je narandžastu garderobu obukla kako bi je kamermani što teže pronašli i snimili njeno tužno lice nakon neuspeha. To se ipak nije desilo, a ona se zahvalila svima, posebno svom dečku Semu Kuperu. Od silnog uzbuđenja skoro da je zaboravila svoju nagradu na bini. Najgore u celoj toj priči prošao je voditelj programa Piter Kaj (Peter Kay), koji je požurivao Lili zbog ograničenosti vremena. Njega je Alenova "počastila" prilično teškim rečima:
"Od…i, neću da odem! J..i se!"
Baš se opustila! Spektakularan nastup i garderobu te večeri imala je i Šeril Kol (Cheryl Cole). Ona je uprkos velikim bračnim problemima s poznatim fudbalerom Ešlijem Kolom, otpevala pesmu "Fight For This Love", ali se na bini pojavila bez venčanog prstena. Uz to je, vidno razočarana zbog njegovog neverstva, ostala u garderobi čitavo veče. Jedino što je izgovorila nakon nastupa i definitivno najvećih ovacija jesu zapravo reči njene pesme: "Moramo se boriti za ljubav!" Lepo rečeno. Najveće razočaranje na ovoj dodeli doživela je pevačica Piksi Lot (Pixie Lott), koja je i pored tri nominacije ostala bez priznanja.
Ipak, ono što se s nestrpljenjem čekalo jeste dodela specijalne nagrade za najbolji britanski album u prethodnih trideset godina. Ta nagrada je pripala bendu "Oasis", koji, kao što znate, više ne postoji. Statuu je primio Lijam Galager, i to bez svog brata Noela. On je uz psovku nazvao svoj bivši bend ‘najboljim na j….om svetu za sva vremena’. Prethodno se poimenično zahvalio svim članovima benda, osim jednom (pogađate kom), i nakon toga, na iznenađenje svih, bacio mikrofon u publiku. Organizatori su se našli u panici i zamolili su da ga publika vrati, jer neki izvođači ne bi mogli da nastupaju bez njega. Srećni hvatač je posle toga, na veliku radost domaćina, ipak vratio svoj trofej.
Zavesa je spuštena, nagrade su podeljene. A sad svi na svoje radne zadatke!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.