U trendu

„U2“ objavljuje album samo za članove fan kluba

Da li je na pomolu nov trend u svetskoj muzici? Ili je ovo samo način da se oda priznanje fanovima zbog lojalnosti i privrženosti… Svejedno, šta god da je, to se moglo i očekivati od ovog benda.
Podsećamo, nedavno smo pisali o najuspešnijim turnejama prethodne godine. Pogađate ko je na prvom mestu. Četrdeset četiri potpuno rasprodata koncerta, tri miliona posetilaca, do sada neviđena i svakako najskuplja bina i zarada od 311 miliona dolara. Uz bogatu karijeru koja traje još od 1976. godine i do sada prodatih 150 miliona albuma. Šta reći osim – jedan je "U2"! Možemo im samo zameriti što su nas preskočili u ovoj nesvakidašnjoj turneji, došavši samo do Zagreba. Ali, strpljivi smo mi, ovakav bend vredi čekati.
Vraćamo se na početak priče. Najpoznatiji irski sastav rešio je da obraduje svoje najvernije obožavaoce. Naime, krajem januara "U2" će objaviti novi album, koji će biti dostupan samo članovima njihovog fan kluba. Reč je o kompilaciji remiksa poznatih hitova s nekim dosad neobjavljenim pesmama. Naziv ovog ostvarenja je "Artificial Horizon" a spisak svih pesama objavljujemo na kraju članka. Pre ovoga, imamo još uvek aktuelni, dvanaesti po redu studijski album "No Line on the Horizon", objavljen februara prošle godine. Ljubitelji ove grupe istinski su se uželeli novih pesama, pošto je ovaj album došao posle celih pet godina pauze. Oni najverniji, eto, biće u prilici da nakon samo godinu dana uživaju u još jednom izdanju.
Ono što je još novo a tiče se ove grupe jeste DVD objavljen krajem prošle godine, tačnije, 22. decembra, pod nazivom "It Might Get Loud". On, između ostalog, sadrži priču trojice velikana Edža (Edge), Džimija Pejdža (Jimmy Page) i Džeka Vajta (Jack White) o njihovoj strasti prema električnoj gitari i tome kako oni stvaraju muziku. Prvi susret ova tri velika muzičara ekskluzivno donosi i set koji su zajedno izveli.
Ostale vesti i sve drugo što vas interesuje možete saznati na zvaničnom sajtu benda.
"Artificial Horizon" – spisak pesama

 1. Elevation (Influx Mix)
 2. Fast Cars (Jacknife Lee Mix)
 3. Get On Your Boots (Fish Out Of Water Mix)
 4. Vertigo (Trent Reznor Remix)
 5. Magnificent (Falke Radio Mix)
 6. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight (Live U2360 Remix)
 7. Beautiful Day (David Holmes Remix)
 8. Staring At The Sun (Monster Truck Remix)
 9. Happiness Is A Warm Gun (Danny Saber Mix)
 10. Get On Your Boots (Justice Remix)
 11. City Of Blinding Lights (Hot Chip 2006 Remix)
 12. If God Will Send His Angels (Grand Jury Mix)
 13. Staring At The Sun (Brothers in Rhythm Ambient Mix)

Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.