Uskoro kompilacija manje poznatih numera Brusa Springstina

Manje poznate numere Brusa Springstina, koje datiraju još iz 1966. godine, biće objavljene kao kompilacija i audio dodatak njegovoj autobiografiji „Born to Run“.

Kompilacijski album nosi naziv „Chapter and Verse“ i biće objavljen 23. septembra, četiri dana pre izlaska knjige, objavio je magazin NME.

Na albumu će se naći dve numere Springstinovog benda „The Castiles“ – „Baby, I“ iz 1966. i „You Can“t Judge a Book by the Cover“ iz 1967.

Tu će se naći i „He’s Guilty (The Judge Song)“ iz 1970, „The Ballad of Jesse James“ (1972) i „Henry Boy“.

Springstin već šest godina piše svoju autobiografiju u kojoj opisuje odrastanje u Friholdu, u saveznoj državi Nju Džerzi, usred „poezije, opasnosti i mraka koji su ispunjavali njegovu imaginaciju“.

„On živo prepričava svoj nemilosrdan put ka muzici, sa razoružavajućom iskrenošću prvi put otkriva priču o ličnim borbama koje su inspirisale njegove najbolje radove i prvi put pokazuje zašto pesma “Born To Run“ otkiva više nego što smo mislili“, stoji u pres saopštenju.

Springstin je u knjizi naveo da je pisanje o sebi glupost.

„U ovakvom jednom projektu, pisac obećava da će čitaocu pokazati svoj um i na ovim stranicama ja ću se potruditi da to učinim“, napisao je slavni muzičar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.