U trendu

Uskoro reizdanja 14 poslednjih albuma grupe The Rolling Stones

Oduvek smo znali da su sjajan bend, da su legende. U to smo se najbolje uverili pre skoro tri godine, kada su gostovali u našem glavnom gradu i prosto nas oduvali preko reke svojom energijom. Sledi nova radost za fanove vanvremenskih "The Rolling Stones"-a.
Naime, Stonsi će uskoro objaviti reizdanja 14 svojih poslednjih studijskih albuma, od 1971. naovamo. Oni su jula 2008. prešli iz "EMI/Virgin Records" u "Universal" i od tada traje borba ko ima autorska prava da objavi njihov katalog. Sva sporna pitanja nedavno su rešena i sad se samo čeka 4. maj. Upravo toga dana (na godišnjicu smrti vrlog nam maršala) njihova sadašnja izdavačka kuća objaviće prvi set s prva četiri albuma u nizu. Svi kompleti sadrže originalne LP ploče s neizmenjenim omotom i spiskom pesama, što će biti prava dragocenost za sve kolekcionare. Naravno, obezbeđen je i digitalni format za novije generacije. Elem, prvi set sadrži sledeće albume: "Sticky Fingers" (1971), "Goat Head’s Soup" (1973), "It’s Only Rock N’ Roll" (1974) i "Black and Blue" (1976). Sledeći komplet pojaviće se u prodaji 8. juna i objedinjuje sledeća ostvarenja: "Some Girls", "Emotional Rescue", "Tattoo You" i "Undercover". Poslednji set sledi mesec dana kasnije, tačnije 13. juna, i tu se nalaze preostali albumi: "Dirty Work", "Steel Wheels", "Voodoo Lounge", "Bridges to Babylon" i "A Bigger Bang".
E, sad će ljudi lepo sabrati sve to i reći da nedostaje jedan album. Naravno, to je "Exile on Main Street" iz 1972. Ovo izdanje će se pojaviti naknadno u toku godine kao dupli LP, zbog toga što će se na njemu naći i deset do sada neobjavljenih pesama iz tog perioda. Pored toga, očekujte i nove verzije pesama "Soul Survivor" i "Loving Cup". Biće to zaista vredan komplet!
Njihova matična kuća oglasila se povodom ovog događaja:
"Ovo je istorijski trenutak. Po reizdavanju ovih kultnih albuma, i to u originalu, njihovi fanovi će ponovo otkriti zašto su zapravo Stonsi najveći rokenrol bend svih vremena",
Lepo rečeno. Nama ostaje samo malo da se strpimo. Iskreno, najviše sam zainteresovan za album iz 1972. i neobjavljene pesme iz tog vremena, ali o tom potom. Do tada, možete posetiti njihov zvanični sajt i proveriti sve što vas zanima.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar