U trendu

„Whoops“ festival na Kopu!

Na Kopaoniku se od 9. do 11. februara održava "Whoops Battery – Snowboard & Music Festival", koji zajednički organizuju "State of Exit" i udruženje "Freestyler". U okviru festivala održava se snoubording takmičenje najvišeg ranga u regionu – FIS evropski kup u disciplinama Big Air i Slope Style. Tim povodom su svetske zvezde snoubordinga Mark Andre Tart, Deni Larsen, Beni Mosl, Joki Kofler i Miki Stankiz, kao i ekstremni skijaši Denis Elert, Tedi Ber i Rafael Švajger potvrdili svoj nastup na ovom sportsko-muzičkom festivalu.
Kanađanin Mark Andre Tart trenutno važi za jednog od najtraženijih profesionalnih bordera na svetu sa sponzorskim ugovorima za velike sportske brendove kao što su "Adidas" ili "Volkl". Ljubitelji snouborda imali su priliku da ga gledaju u većini najgledanijih snoubord filmova i video kompilacija, gde ga karakterišu veliki skokovi ili rizične spust vožnje van staza. Norveški border Deni Larsen jedan je od vodećih profesionalaca u ovom zimskom sportu, a ove sezone aktuelan je novi borderski film "Overseas", u kom Deni pokazuje svoje veštine zajedno s borderom Jokijem Koflerom iz Austrije.
Kup se održava šesti put, a potvrđeno je učešće najvećih zvezda snoubordinga. Preko 80 takmičara će tokom tri dana prikazati vrhunske snoubord egzibicije u svojim takmičarskim i revijalnim nastupima na stazi "Malo jezero". Kompletan sportski deo, postavka elemenata na stazi i uređenje staze, propozicije takmičenja, prijave učesnika i prateća dokumentacija takmičenja, kao i ocenjivanje i bodovanje odvija se po pravilima FIS-a (Međunarodne skijaške federacije) i uz monitoring tehničkog delegata i sudija ove svetske organizacije.
Takmičenja će pratiti bogat muzički program jer su između ostalih gostovanje potvrdili britanski drum’n’bass DJ Goldie, francuski hiphop DJ Cut Killer, te bendovi "Sajsi", "Trance Balkan Desorganisation" i "Overdrive".
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar