Željko Vasić izdaje novi album

Kada sam prvi put čuo njegovu pesmu, pomislio sam da je to samo jedna u nizu kopija Vlade Georgijeva. Bilo je to 2000. godine u Herceg Novom, na festivalu „Sunčane skale“. Autor pesme koju je publika tada sjajno prihvatila – „Žena kao ti“, bio je upravo pomenuti Vlado Georgijev, stoga i ne čudi sličnost s njim. Ipak, prevario sam se. Niti je to bio prolazni uspeh, niti jedan u nizu. U godinama pre i posle toga, Željko Vasić iskristalisao je svoj muzički pravac i prepoznatljivi stil, izborivši se za svoje mesto na zvezdanom nebu naše šarolike estrade. Bez podilaženja publici i bez kompromisa. U tu priču sam se definitivno uverio pre nekoliko godina u „najluđoj“ noći koju sam dočekao u jednom beogradskom klubu upravo uz ovog izuzetnog pevača. Skroman i nenametljiv, fascinirao me je svojim repertoarom i, bez svake sumnje, sjajnim glasom.
Posle tri godine pauze ponovo se pojavljuje na „Sunčanim skalama“ s pesmom „Pratiš me u stopu“ (autor je opet Vlado Georgijev) i osvaja treće mesto. Godine 2004. kreće u zanimljiv poduhvat i objavljuje maksi singl „Intro“ za, sada već bivšu, izdavačku kuću „BK sound“. Pored dve uveliko poznate pesme, tu su i dve nove: „Nisam od juče“ i „Bez milosti“. Ovih dana, nakon četiri godine prikupljanja pesama i pažljivog odabira, Željko Vasić će objaviti svoj drugi album, pod nazivom „Samo moja“ za IK „Goraton“ iz Podgorice. Naslovna numera, koja se pojavila još prošlog leta, kao i nešto novija pesma – „Samo da dobro si“, nude slušaocu jednu novu dimenziju i veoma jaku emociju. Slušajući ove pesme, čovek nikako ne može ostati ravnodušan. Album će sadržati 12 pesama. Treba napomenuti da Željko planira da nastavi tradiciju i u budućnosti za svaku svoju numeru snimi, kao i do sada, više nego zanimljiv spot. Kako sam pevač kaže, s festivalima je završio jer je to ipak samo dobra prilika za mlade, neafirmisane izvođače, a po kraju se šuška da bi se uskoro mogao desiti i veliki koncert za beogradske fanove.
A ja se samo pitam kako sam ikada i mogao biti skeptičan kada je u pitanju neko ko je rođen istog dana kad i ja? Sa srećom, Željko!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.