U trendu

Žera nakon 30 godina progovorio o velikoj tragediji Crvene jabuke

Sarajevski bend Crvena jabuka je na samom početku bio pogođen velikom tragedijom – dvojica članova poginula su u saobraćajnoj nesreći i današnji pevač Dražen Žerić Žera nakon 30 je godina progovorio o tom događaju.

Grupu su osnovali Dražen Ričl (vokal) i Zlatko Arslanagić (gitarista) 1985. godine, a osim njih priključili su im se Žera (klavijature), Aljoša Buha (basist) i Darko Jelčić (bubnjar).

Naredne godine Ričl, Buha i Arslanagić doživeli su saobraćajnu nesreću kod Jablanice na putu na koncert u Mostaru gde su trebali da započnu turneju. Buha je poginuo na licu mesta, a Ričl je preminuo nekoliko dana kasnije u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, prenose mediji.

‘Istina je da su ljudi sleteli i da ih je kamion spasio da ne odu u Neretvu. Sudbina je sve to bila. Publika nije znala zašto je koncert otkazan, ali pročulo se pa su svi komplet krenuli prema bolnici u Mostaru’, rekao je Žera i dodao:

‘Nas su kao klince poslali da snimimo pesme. Ja sam otpevao dve u spomen njima dvojici. Posle toga nije bio plan da sviramo dalje, ali bilo je toliko pesama i publika je tražila da nastavimo. Mi smo se skupili, dogovorili što ćemo dalje i 1987. izašao je album ‘Sanjati’ i jednostavno do danas trajemo.’

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike