U trendu

Bio je oženjen sa Titovom unukom i važio za najvećeg zavodnika bivše Jugoslavije

Glumac Ranko Zidarić važio je za jednog od najvećih zavodnika u bivšoj Jugoslaviji, a poznat je bio je po tome što su ga često poredili sa glumcem Ričardom Girom, pa je dobio nadimak „Gir stare Jugoslavije“.

Šest godina je bio u braku sa unukom Jospa Broza Tita, rediteljkom Sašom Broz, sa kojom je 1994. godine dobio ćerku Saru. Od 2007. je u braku sa Ivanom Uhlik Zidarić, s kojom ima ćerku Zoru.

Rođen 1965. godine, ovaj hrvatski pozorišni, TV i filmski glumac diplomirao je 1990. na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu, a iste godine postao je i član Dramskog pozorišta „Gavella“.

Ranko je danas samostalni glumac koji retko javno govori o svojim pozorišnim angažmanima, iako u svom glumačkom opusu ima više od pedeset uloga, a debitantska mu je bila u filmu „Haloa: Praznik k….“, zajedno sa glumicom Nedom Arnerić.

– Izbegavam intervjue jer je teško govoriti o pravim temama. Pitanje broj dva je smatra li neko nas glumce pozvanim da o njima govorimo, kao i činjenica da svako otvaranje neke ozbiljne teme, koja nije o tome pijem li šejkove ili džogiram, izaziva niz sumanutih reakcija – kazao je Ranko za Jutranji.hr.

Ranko Zidarić glumio je i u mnogim serijama, među kojima su:  „Bračne vode“, „Ponos Ratkajevih“  „Operacija Kajman“, „Kazalište u kući“, „Obični ljudi“ i mnogi drugi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.