Naslovna strana poznatog časopisa sa Serenom Vilijams razbesnela javnost (foto)

Teniserku Serenu Vilijams časopis GQ proglasio je ženom godine. Iako su do sada takve titule dodeljivali samo muškarcima, ove godine su odlučili da naprave izuzetak pa su laskavo priznanje dodelili jednoj ženi.

Muškarcima godine proglašeni su glumci Majkl B. Džordan, Henri Golding i Džona Hil, a svako od njih, uključujući i Serenu, dobio je svoju naslovnu stranu.

Međutim, jedan detalj na Sereninoj naslovnoj strani razbesneo je javnost i časopis se našao na meti kritika.

Naime, pored glave slavne teniserke markerom je precrtana reč „muškarci“ (men) i iznad je napisano „žena“ (woman), ali njihov pokušaj da budu kreativni zbog jednog detalja je u javnosti protumačen kao uvreda na račun Sereninog izgleda. Radi se o navodnicima koji su ovde zaista nepotrebni jer je Serena, očigledno, žena.

Poznato je da su Serenu tokom karijere, zbog njenog neverovatnog teniskog talenta i mišićave građe često podrugljivo nazivali muškarcem, pa je ovaj potez časopisa bio zaista nepromišljen.

Neki su ukazali i na činjenicu da su izostavili navodnike kada su istu titulu dodelili glumici Gal Gadot, što im svakako ne ide u prilog, ali niko iz časopisa još nije prokomentarisao celu situaciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.