U trendu

Chicken Little: Ace in Action

Evo jedne prave „dečje“ igre, koja dolazi iz studija kompanije Disney Interactive. Glavnu ulogu u njoj ima superheroj Ace, koji je u stvari superjak alter ego Pilenceta iz igre Chicken Little. Priča se vrti oko Ejsovih napora da Zemlju odbrani od zlih napadača iz svemira.
Ova igrica je u osnovi klasična 3D pucačka platforma, odlično realizovana i s raznovrsnošću koja treba da krasi igre čija su ciljna grupa najmlađi. Iako je namenjena najmlađima, ona ipak ima osnovne elemente ovog tipa igara (pucačina iz perspektive trećeg lica): dinamiku, raznovrsne neprijatelje i naoružanje, lakoću u upravljanju igrom i slobodne kontrole kamere. Pored toga, postoje i asistencije u vidu automatskog nišanjenja i odabira najbližeg protivnika. Kontrole su pojednostavljene, a nivoi jednostavni, što igru čini dodatno prilagođenom najmlađim igračima.
Igra se može igrati na tri osnovna načina, koji se prepliću. Većinu misija naš heroj Ejs prelazi peške. Naoružan blasterom i bombama, suočava se s neprijateljem iz svemira u veoma prepoznatljivom Tomb Rider okruženju. U ovim misijama glavni junak se često zaglavljuje u krdu neprijatelja i jedini način da se iščupa iz smrtonosnog zagrljaja je da besomučno puca oko sebe. Za volanom oklopnog vozila drugu vrstu operacija vodi Rant, čije misije su i najinteresantnije, jer pružaju bolji pregled terena i planiranje. Borbe u vazduhu vodi Ebi, pilot svemirskog lovca, koji razbija asteroide i bori se protiv totalno glupavih i veoma ratobornih neprijatelja. Na raspolaganju su vam 24 različite misije, koje vodite kao Ejs, Rant ili Ebi. Multi-player režim igre moguć je za dve osobe kada se igraju nivoi gde se odvijaju operacije koje vodi Rant, odnosno operacije koje vodi Ebi. I to bi otprilike bilo to.
Chicken Little: Ace in Action nije nikakvo remek-delo igara, ali nije ni najlošija, bez obzira ne neinventivnost same igre i zastarelu animaciju i audio podlogu. Svakako će privući dosta obožavalaca Diznijevih igara, koji će naći dovoljno vremena i motiva da je i odigraju. Svim ostalim, a ovde se misli na klince, bolje je da pročitaju neku dobru knjigu nego da potroše nekoliko sati boreći se sa zlim napadačima iz svemira.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.