U trendu

Chicken Little: Ace in Action

Evo jedne prave „dečje“ igre, koja dolazi iz studija kompanije Disney Interactive. Glavnu ulogu u njoj ima superheroj Ace, koji je u stvari superjak alter ego Pilenceta iz igre Chicken Little. Priča se vrti oko Ejsovih napora da Zemlju odbrani od zlih napadača iz svemira.
Ova igrica je u osnovi klasična 3D pucačka platforma, odlično realizovana i s raznovrsnošću koja treba da krasi igre čija su ciljna grupa najmlađi. Iako je namenjena najmlađima, ona ipak ima osnovne elemente ovog tipa igara (pucačina iz perspektive trećeg lica): dinamiku, raznovrsne neprijatelje i naoružanje, lakoću u upravljanju igrom i slobodne kontrole kamere. Pored toga, postoje i asistencije u vidu automatskog nišanjenja i odabira najbližeg protivnika. Kontrole su pojednostavljene, a nivoi jednostavni, što igru čini dodatno prilagođenom najmlađim igračima.
Igra se može igrati na tri osnovna načina, koji se prepliću. Većinu misija naš heroj Ejs prelazi peške. Naoružan blasterom i bombama, suočava se s neprijateljem iz svemira u veoma prepoznatljivom Tomb Rider okruženju. U ovim misijama glavni junak se često zaglavljuje u krdu neprijatelja i jedini način da se iščupa iz smrtonosnog zagrljaja je da besomučno puca oko sebe. Za volanom oklopnog vozila drugu vrstu operacija vodi Rant, čije misije su i najinteresantnije, jer pružaju bolji pregled terena i planiranje. Borbe u vazduhu vodi Ebi, pilot svemirskog lovca, koji razbija asteroide i bori se protiv totalno glupavih i veoma ratobornih neprijatelja. Na raspolaganju su vam 24 različite misije, koje vodite kao Ejs, Rant ili Ebi. Multi-player režim igre moguć je za dve osobe kada se igraju nivoi gde se odvijaju operacije koje vodi Rant, odnosno operacije koje vodi Ebi. I to bi otprilike bilo to.
Chicken Little: Ace in Action nije nikakvo remek-delo igara, ali nije ni najlošija, bez obzira ne neinventivnost same igre i zastarelu animaciju i audio podlogu. Svakako će privući dosta obožavalaca Diznijevih igara, koji će naći dovoljno vremena i motiva da je i odigraju. Svim ostalim, a ovde se misli na klince, bolje je da pročitaju neku dobru knjigu nego da potroše nekoliko sati boreći se sa zlim napadačima iz svemira.
Koristan link

5 komentara
 1. David Mesaroš

  Mislim da je igrica super iako je nisam igrao. Mogu samo da vas pohvalim.

 2. Dragica Sijerković

  Ova igrica je vrlo dobra zato što je prelaka da se pređe. Voljela bih da imate „Chicken invaders“.

 3. Milica Trifunović

  Super je, ekstra! Nemam nikakve loše komentare! Mogu samo da vas pohvalim!

 4. Mladen Milanović

  Jako mi se sviđa ova igra. Nemam šta da kažem.

 5. Mladen Milanović

  Vi ste napisali da je ovo dečja igra, a ne izgleda mi baš tako.

Napišite komentar