Fallout 3: The Pitt

Radnja novog nastavka igre Fallout 3: The Pitt vodi nas u The Pitt, grad koji je nastao na mestu Pitsburga. Kao i u dobra stara vremena, čeličane proizvode, dim kulja iz dimnjaka, ali manji problem je što su za sve to zaslužni robovi. U stvari, tehnički oni i nisu robovi, ali kako jedan od protagonista The Pitt-a kaže svom podređenom, treba ih nazivati radnicima, jer je to dobro za moral. Neki bi čak mogli pomisliti da se mogu iskobeljati iz situacije u kojoj se nalaze. Ovo proširenje, za koje ćete morati da potrošite 10 dolara, pred vas će baciti nekoliko novih vrsta oružja (Auto Axe, Infiltrator i slično), nešto novog oklopa i predmeta koje ćete obući, ali, iskreno govoreći, to uopšte nije važno.
Važna je priča, odnosno novi komad zemlje na kojem možete odraditi par quest-ova. Sve počne radio signalom, a posle malo istraživanja završićete u već pomenutom gradu. Pre ulaska, vaša veza će vas pitati da li želite da u neprijateljsko područje unesete oružje i nakon što to potvrdite, on negde sakriva pištolj, koji čuvar, posle temeljnog pretraživanja i oduzimanja svih ostalih predmeta, ne nalazi. Posle tog uznemirujućeg dela igre, na vama je da probate robovski život.
U najboljem maniru Pobesnelog Maksa borićete se u Areni kako biste zaslužili pravo da napredujete na hijerarhijskoj lestivici, ali kako sve ide prema kraju, bićete stavljeni pred odluke koje niko ne bi poželeo. Što se nekih tehničkih detalja ige tiče, The Pitt od vas neće tražiti ništa posebno – stavljanje poslednje zakrpe (oznaka 1.4.0.5), koja će srediti neke probleme i dodati nova postignuća. Ipak, čini se da su ovo mini-proširenje malo optimizovali, jer se nigde ne javljaju zastajkivanja kao u klasičnom Fallout-u 3, ali to je verovatno povezano s nepostojanjem velikih otvorenih prostora. Ako vas zanima kad možete da pređete ovaj deo igre, odgovor je jednostavan – kad god želite.
Jedina zamerka koja se može dati na ovo proširenje tiče se cene. Iako nudi više od prošlog DLC-a, 10 dolara je zaista previše za proširenje koje se bukvalno može završiti u roku od dva sata. Ipak je ovo Fallout 3 – očekuje se nešto što se igra danima, a ne satima.
Korisni linkovi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike