U trendu

Sonic and SEGA All-Stars Racing (2)

Trkanje u ovoj igri je izrazito zabavno iskustvo, koje s pravom ide rame uz rame s najboljim primerima ovog žanra. Osnova je opet poznata: u toku trkanja sakupljamo power up items, koje koristimo za svoju odbranu ili za ometanje drugih vozača, izbegavamo prepreke na putu, koristimo trake za ubrzanje, tražimo prečice i slično. Igra se velikim delom bazira na ideji driftovanja, pa je ono učestalo, jer pomoću njega dobijamo boost, to jest privremeno ubrzanje. Što duže driftujemo, to je boost veći, ali potrebno je pravilno tempirati njegovo korišćenje, jer vas u trenutku nepažnje ubrzanje može vrlo lako izbaciti iz trke. Srećom, težina igre lepo je izbalansirana tako da ne šteti zabavi, a osećaj brzine i velikih skokova dobro je napravljen i neće vam dosaditi.
Multiplejer komponenta rezervisana je za dve verzije, split screen za 2-4 igrača, i Online za osam igrača. Oba se odvijaju kroz pet klasičnih modova (Free Race, Arena, King of the Hill, Collect the Emeralds i Capture the Chao). Od samog multiplejera se očekivalo više, ali realno gledajući, ovo i nije tip igre koju biste u multiplejeru igrali više od nedelju dana. Nažalost, treba pomenuti i to da je PC verzija jedina verzija koja je lišena online MP-a. Doduše, cena igre je zato znatno niža, ali to baš i nije neko opravdanje.
Sonic and SEGA All-Stars Racing vizuelno je identičan na svim platformama (izuzev, naravno, verzije za Nintendo DS). S obzirom na to da je jedna od njih i Nintendo Wii, ne očekujte neku posebnu grafičku raskoš. Međutim, simpatičan dizajn, šarenilo boja i fluidno izvođenje brinu se da igra ipak izgleda sasvim pristojno. Naravno, verzija za PC dobija na vrednosti visokim rezolucijama i anti-aliasing-om, a u prilog joj ide i dobra optimizovanost. Muzička strana ovog arkadnog trkanja u suštini je kolekcija pesama iz Seginih igara, i to u best of ediciji izabranih melodija. Vesele pesme savršeno se uklapaju u atmosferu i tempo igre i sigurno zaslužuju pohvalu.
Dakle, moglo bi se reći da je igra Sonic and SEGA All-Stars Racing prijatno iznenađenje. Nećemo ulaziti u detalje da li je to zbog toga što ovakve igre ne igramo tako često, treba reći samo to da svi ljubitelji žanra arkadnog trkanja, a posebo fanovi Seginih likova, imaju razloga da je odigraju. Možda vas igra neće dugo zadržati pred ekranima, ali odnos cene i zabave je sasvim pristojan. Uostalom, ako smatrate da je ovo jedan od onih naslova iz vašeg detinjstva, nije potrebno da vam govorimo zašto je ova igra raritet koji ne biste smeli da propustite.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.