najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

„Alergična sam na svog supruga, ali bukvalno“ (video)

Džoana Votkins (29) sama živi u svojoj sobi poslednjih godinu dana. Alergična je gotovo na sve – na prašinu, hranu, svetlo, razne hemikalije, na supruga. Suprug Skot morao je da izgradi ‘sigurnu zonu’ za Džoanu – sobicu bez prozora u kojoj je sve obavijeno plastičnim pokrivačem.

Džoana je posetila čak 30 lekara dok nije saznala šta joj se događa. Dijagnoza je prenerazila – boluje od retkog sindroma zbog čega je alergična gotovo na sve, pa čak i na ljude.

– Ne mogu da joj se približim. Čim je zagrlim, ona vrišti od bolova – kaže za Fox9 News suprug Skot, koji živi u prizemlju njihove kuće, potpuno izolovan od svoje supruge. Ona živi u potpunom mraku na prvom spratu. Iz sobe samo izlazi kad odlazi kod lekara.

Čim se otvore vrata, mogu da ga osetim. Telo mi potpuno poludi, grlo mi se stegne… Neizdrživo!

Dane provodi čitajući knjige, razgovara na telefon, šalje mailove, moli se… Što se tiče hrane, i tu je situacija komplikovana. Džoana sme da jede samo jagnjetinu, određenu vrstu govedine, šargarepu i sveže krastavce. Poslednjih godinu dana jede samo to, a jela joj priprema suprug.

Začudo, Skot je uprkos svemu i dalje pozitivan kada je njihova budućnost u pitanju.

– Mogu da se bunim, ponekad mi dođe da dignem ruke od svega, ali na kraju dana pomirim se sa situacijom. Imamo podršku divnih ljudi i to mi je najvažnije – rekao je Skot.

https://www.youtube.com/watch?v=C6BQKC214XE

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike