U trendu

Baka policajac

Penzionisana krojačica stara 84 godine najstarija je žena koja je diplomirala u 11 godina dugoj istoriji policijske akademije u gradu Luistonu u državi Mejn, u Sjedinjenim Američkim Državama.
"Upisala sam se jer još uvek učim", izjavila je Noela Lendri. "Rekla sam da idem naučim mnoge stvari o kojima ništa ne znam."
Studenti u besplatnom programu dobijaju instrukcije koje se protežu od onih koje se tiču istrage prilikom krivičnih dela, postupanja u slučajevima zlostavljanja dece pa do zloupotrebe droga i alkohola i primene zakona u takvim slučajevima.
"Noela Lendri je bila prava radost i osveženje u razredu", izjavio je gradski patrolni oficir Tomas Marfi.
Marfi planira da povede Noelu sa sobom na posao ovog leta i tako joj pokaže kako izgleda jedan radni dan patrolnog policajca. Noela će tom prilikom imati čast da bude njegov partner makar na jedan dan.
Nedavna klasa u ovoj akademiji imala je 23 diplomca. Noela Lendri bila je prisutna na svakom času. "Dolazila je rano svako veče i nikada nije kasnila", izjavio je Marfi. "Obožavala sam sva predavanja", dodala je na to Noela.
Lendrijeva je bila fascinirana diskusijama o paljevinama i podizanju nivoa lične sigurnosti koje je naučila na časovima samoodbrane.
"Morate da čuvate sebe", izjavila je.
Tako je jedna 84-godišnjakinja postala gradski policajac. Ako ste mislili da je tako nešto nemoguće, ipak ste se prevarili! Izgleda da je u Americi sve moguće!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar