Bruka u Beču: Srpski autobus previše pokvaren za vožnju

Austrijska policija je u Beču, u samo nekoliko sati, dva puta zaustavila srpski autobus zbog teških kvarova. Na kraju su autobusu stavljene „lisice“ na točkove.

Autobus je u ponedeljak, kako je danas saopšteno, dovezao u Beč putnike iz Srbije, a prilikom prve kontrole ustanovljeni su teški tehnički kvarovi zbog kojih je policija oduzela tablice. Međutim, samo nekoliko sati kasnije vozač je ponovo pokrenuo autobus i ponovo ga je zaustavila policija.

Posle drugog zaustavljanja, policija je stavila „lisice“ na točkove neispravnog vozila.

Tehnička provera autobusa pokazala je da je vozilo imalo čak 28 kvarova, od kojih je osam opravdalo hitno oduzimanje tablica.

Tako je jedan armotizer bio polomljen, pored toga su potpuno zarđali nosači.

Zbog vožnje vozila sa tako teškim kvarovima protiv vozača podneta je prijava i zatraženo da uplati 3.100 evra kaucije, a pošto je posle par sati pokrenuo vozilo bez tablica, naplaćeno je još 2.000 evra kaucije i napisana nova prijava.

(Tanjug)

3 komentara
  1. dzordz

    kad sam, tu skoro, putovao u veneciju, autobus je na nekoliko mesta za punike prokisnjavao. obracali su se vozacima i nista. nisti su marili, niti su nesto preduzeli. znaci potrebna je veca kontrola autobusa, ne samo tehnicke ispravnosti nego celohg autobusa

  2. Anonimni

    Pa dace mu besplatnu hranu jedno 6 meseci….

  3. Anonimni

    E, bre, Austrijanci, pa on da ima 5000 evra ne bi vozio krš, gde će vam duša…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike