Dajvid Bouvi komponovao muziku za novu TV seriju

Britanski muzičar Dejvid Bouvi posle više od 20 godina pauze komponovao je za TV muziku za novu detektivsku seriju u francusko-britanskoj produkciji, koja će biti emitovana ove jeseni, preneli su danas francuski mediji.

Bouvi je rekao da je komponovao muziku za seriju „Panteri“ (Panthers) inspirisanu kriminalnom grupom Pink Panteri, poreklom s Balkana, poznatoj po spektakularnom pljačkanju visoko obezbeđenih juvelirnica po celom svetu.

Serija od šest epizoda biće prikazana u novembru na britanskoj televiziji Skaj i francuskom Kanalu plus.

Reditelj serije Johan Renk je rekao da je oduvek sanjao da muziku za seriju komponuje Bouvi, idol njegove mladosti.

Bouvi je u januaru napunio 68 godina, a poznat je po menjaju imidža i stila. Njegov album „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars“ iz 1972. godine ustoličio ga je u veliku britansku i svetsku muzičku zvezdu.

Bouvi, čije je pravo ime Dejvid Robert Hejvord-Džouns, objavio je 26 albuma, među kojima su najpoznatiji „Space Odity“ (1969), „Heroes“ (1977), „Scary Monsters and Super creeps“ (1980), „Let’s Dance“ (1983), „Never Let me Down“ (1987) i „Tin Machine“ (1990).

Glumio je mnogim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u horor filmu „The Hunger“ (1983) reditelja Tonija Skota, u kojem su igrale i Katrin Denev i Suzan Sarandon.

(Beta)

Ostavite komentar