najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Dajvid Bouvi komponovao muziku za novu TV seriju

Britanski muzičar Dejvid Bouvi posle više od 20 godina pauze komponovao je za TV muziku za novu detektivsku seriju u francusko-britanskoj produkciji, koja će biti emitovana ove jeseni, preneli su danas francuski mediji.

Bouvi je rekao da je komponovao muziku za seriju „Panteri“ (Panthers) inspirisanu kriminalnom grupom Pink Panteri, poreklom s Balkana, poznatoj po spektakularnom pljačkanju visoko obezbeđenih juvelirnica po celom svetu.

Serija od šest epizoda biće prikazana u novembru na britanskoj televiziji Skaj i francuskom Kanalu plus.

Reditelj serije Johan Renk je rekao da je oduvek sanjao da muziku za seriju komponuje Bouvi, idol njegove mladosti.

Bouvi je u januaru napunio 68 godina, a poznat je po menjaju imidža i stila. Njegov album „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars“ iz 1972. godine ustoličio ga je u veliku britansku i svetsku muzičku zvezdu.

Bouvi, čije je pravo ime Dejvid Robert Hejvord-Džouns, objavio je 26 albuma, među kojima su najpoznatiji „Space Odity“ (1969), „Heroes“ (1977), „Scary Monsters and Super creeps“ (1980), „Let’s Dance“ (1983), „Never Let me Down“ (1987) i „Tin Machine“ (1990).

Glumio je mnogim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u horor filmu „The Hunger“ (1983) reditelja Tonija Skota, u kojem su igrale i Katrin Denev i Suzan Sarandon.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike