najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Duško Gojković otvara Novosadski džez festival

Novosadski džez festival biće otvoren večeras u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu koncertom legendarnog trubača i kompozitora Duška Gojkovića, koji će nastupiti sa Big bendom Radio televizije Srbije.

Duško Gojković je jedan od najznačajnijih džez trubača na prostoru regiona bivše Jugoslavije, a osim toga poznat je i kao kompozitor, aranžer i bend lider. Svojevremeno je upravljao Big bendom RTS-a koji je osnovan 1948. godine pod imenom Zabavni orkestar Radio Beograda.

Prvog dana festivala u SNP će nastupiti i trio Selen Gulun iz Turske i američki džez pijanista Džoi Kalcederaca, a koncerti počinju u 20.00 časova.

Ovaj ansambl se izdvaja pre svega zbog autentičnog načina interpretacije, a obuhvata i muzičke forme koje ovde još nisu poznate, kombinujući evropski i mejnstrim džez sa istočno-evropskim muzičkim tradicijama i istočnom džez muzikom.

Festival traje od 12. do 14. novembra, a tokom ta tri dana nastupiće i veliki orkestar “East West European Jazz Orchestra Twins 2015”, u kojem sviraju muzičari iz Dortmunda, Praga, Rostova na Donu, Beograda i Novog Sada.

Na bini SNP nastupiće i duo Karla Markotuli i Miona Deler, zatim duo Maria Žoao i Mario Laginja, Sandra Klem i bend “Adams femili”, kvartet američkog saksofoniste Marka Tarnera i duo Kevin Mahogan i Gašper Bartoncelj sa gostima.

U pratećem programu festivala biće organizovane radionice, promocije knjiga, tribine izložbe, kao i džem-sešn Haus benda (House), a cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara, dok je komplet 2.000 dinara.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike