najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Festival psećeg mesa počeo u kineskom gradu Julin

Tradicionalni festival na kojem se jede pseće meso počeo je u kineskom gradu Julin uprkos oštrikm kritikama i protestima aktivista za zaštitu prava životnja.
Aktivisti su danas kupovali pse koje su prodavci planirali da ubiju, dok su se lokalni stanovnici žalili da ljudi koji nisu odatle kvare lokalnu tradiciju.

U desetinama restorana širom grada na jugu Kine kolju se kučići i kuva njihovo meso, a na meniju se može naći i meso mačaka.

Veruje se da se tokom festivala ubije oko 10.000 kučića, a oni praktikuju ovakvu ishranu kažu da jedenje psećeg mesa tokom leta pomaže da izdrže vrućine i da imaju zdrav metabolizam.

Lokalne vlasti su prethodnih godina pokušavale da se distanciraju od tog dogadjaja, tvrdeći da to nije zvanična svetkovina, a svake godine pre početka festivala šalju policajce, privredne i sanitarne inspekcije.

Procenjuje se da se u Kini godišnje ubije izmedju 10 i 20 miliona pasa zbog njihovog mesa, a festival u Julinu je postao glavna meta kritika i simbol okrutnosti i nedostatka higijene koji su povezani s tom uglavnom neregulisanom industrijom.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike