najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Glumac Bil Mari dobija prestižnu američku nagradu za humor

Američkom glumcu Bilu Mariju (Bill Murray) danas će biti uručena najprestižnija američka nagrada za humor u Centru Džon Kenedi u Vašingtonu.

Mari će dobiti nagradu Mark Tven za američki humor, a ceremoniji će izmedju ostalih prisustvovati voditelj Dejvid Leterman i glumice Ema Stoun i Sigurni Viver.

Mari se probio nastupajući u popularnoj komičnoj televizijskoj emisiji “Saturday Night Live” i igrao je glavne uloge u nekim od najuspešnijih komedija tokom 1980-ih i 1990-ih pre nego što je prešao na drame.  Bio je nominovan za Oskara za ulogu propalog glumca u filmu Sofije Kopole “Izgubljeni u prevodu” (Lost in Translation).

Mari (66) nema agenta ili publicistu i retko daje duže intervjue. Odbio je da razgovara sa novinarima uoči današnje ceremonije, osim kratkog razgovora za Vašington Posto i to tek kada je taj list objavio dugi profil o njemu.

On se pridružuje nekolicini drugih učesnika emisije “Saturday Night Live” dobitnika ove nagrade, uključujući Tinu Fej, Vila Ferela i prošlogodišnjeg dobitnika Edija Marfija.

Nagrada je prvi put dodeljena 1998. godine i uručuje se onima koji utiču na društvo u tradiciji Semjuela Klemensa, pisca, satiričara i društvenog komentatora poznatijeg po imenu Mark Tven.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike