Kameron pakuje stvari, u Dauning stritu ostaje mačak Lari

Britanski premijer Dejvid Kameron danas privodi kraju selidbu iz zgrade britanske vlade gde sutra dolazi nova premijera Tereza Mej, ali će u Dauning stritu ostati mačak Lari, preneli su londonski mediji.

Lari se šeta po hodnicima rezidencije premijera od 2011. godine kad je uzet sa zadatkom da lovi miševe i pacove. Sada će morati da se navikne na novi stil cipela novog stanara, jer Tereza Mej voli da nosi baletanke.

Mediji su naveli da je kružila priča da će Kameronovi povesti Larija, ali je neimenovani portparol britanske vlade rekao da mačak nije njihov već nekog funkcionera koji ga je “trajno pozajmio” za lov na miševe.

Lari je dovoden pošto su kamere jednom uhvatile pacova u kadru kako ulazi u rezidenciju premijera. Mačak svaki dan dobija jestive poklone od obožavalaca a veći deo dana drema po nameštaju.

U Dauning stritu je običaj da bude mačka, što je tradicija od 1920. godine.

Za vreme premijerke Margaret Tačer bio je mačak Hamfri ali je “otišao u penziju” za vreme Tonija Blera, preneli su mediji koji su šaljivo dodali da Lari, zbog mera štednje, radi besplatno i ne dobija platu.

(Beta)

Ostavite komentar