najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kao Ajrton Sena

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je presrećan zbog pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana, posle koje se po broju pobeda izjednačio sa legendarnim Ajrtonom Senom.

Hamilton je danas pobedio na stazi Suzuka, ostvario osmu pobedu u sezoni, a 41. u karijeri i izjednačio se sa Senom.

“Doći i trkati se na Suzuki, gde sam gledao Senu kako vozi, i upravo ovde izjednačiti njegov rekord… Trenutno mi se sve to čini nestvarno. Nisam plačljivko, ali danas sam zaista presrećan”, rekao je aktuelni svetski šampion.

Hamilton je uvećao prednost nad klupskim kolegom Nikom Rozbergom u generalnom plasmanu na 48 bodova. Britanac je danas na startu obišao Rozberga, koji je imao pol-poziciju i do kraja sigurnom vožnjom sačuvao prvo mesto. Rozberg je zauzeo drugo mesto u trci, a vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je tri puta pobeđivao na Suzuki, zauzeo je danas treće mesto.

“Ovo je moja omiljena trka, volim ovu stazu i navijače. Trka je bila fantastična. Start je bio zanimljiv gledao sam Mercedesov dvojac kako se bori u prvoj krivini i uspeo sam to da iskoristim. Ali, nažalost, danas nisam uspeo da osvojim veliki pehar”, rekao je Fetel.

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Dženson Baton ni danas nisu osvojili bodove. Alonso je tokom trke, kada ga je na ravnini prestigao Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso za 10. mesto, bio ljut i putem radija rekao svom timu da ima osećaj kao da vozi “motor iz GP2 serije”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike