Mutanti u borbi protiv mutanata

X-Men je, zasad, na drugom mestu po gledanosti van američkog područja na Fox-ovoj listi filmova. Film je dosad zaradio 106,1 milion dolara izvan granica SAD. Više od polovine ovog novca je „sakupljeno“ u Evropi, a film je zabeležio odličnu prođu u Španiji, pa čak i u Bugarskoj, koja je relativno malo tržište.

Film nas odvodi u svet genetski mutiranih junaka koji se uz pomoć Profesora X bore protiv neprijateljskih vladinih agencija i zlih mutanata koji žele da unište ljudski rod. Profesor X je najmoćniji telepata na svetu, a njegov lik tumači Patrick Stewart, naš omiljeni kapetan Pikard iz „Zvezdanih staza“, glumac koji je u svojoj karijeri uspeo da spoji odlične interpretacije Šekspira, ali i moderne, SF-uloge. Pod njegovim vođstvom je ekipa pozitivaca sa interesantno koncipiranim natprirodnim moćima:

  • Rogue: svojim dodirom upija snagu drugih bića, a tumači je Anna Paquin, koja je sa 11 godina dobila Oskara za ulogu u filmu „Piano“
  • Cyclops: ispaljuje optičke zrake kroz crveni vizir
  • Storm: kontroliše vreme i specijalista je za blisku borbu
  • Wolverine: izuzetan vidovnjak sa nadljudskim čulima
  • Jean Grey: naoružana telepatskim i telekinetičkim moćima
  • Mystique: može da se trensformiše u bilo šta
  • Sabretooth: poseduje supersnagu, superveštinu i vidovitost

Na drugoj se strani nalazi negativac Magneto, koji ima moć da kontroliše sve magnetne supstance i takođe ima svoju „ekipu“ zlih mutanata.

Reditelj filma je Bryan Singer, poznat po super-hitu „The Usual Suspects“ u kome su glumili Kevin Spacey i Gabriel Byrne. Sudeći po priči i likovima, imaćemo šanse da se zabavimo uz mešavinu bajke, SF-a i borilačkih veština, uz dobre glumce i obilje specijalnih efekata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.