U trendu

Najmanje jedan dobitnik super džekpota od 1,6 milijardi dolara u SAD

Najmanje jedan pobednički tiket prodat je u američkoj saveznoj državi Kaliforniji za super džekpot lutrije „Pauerbol“ (Poweball) s rekordnim zgoditkom od 1,6 milijardi dolara, saopštila je kasno sinoć kalifornijska lutrija i dodala da verovatno postoje dobitnici i u drugim američkim državama.

Kako su javile svetske agencije, pobednička kombinacija sinoć izvučenih brojeva je 4, 8, 19, 27 i 34, s dobitnim brojem 10.

Ukoliko se prijavi samo jedan dobitnik, moći će da dobije 930 miliona dolara nagrade ako želi da mu odmah bude isplaćen novac, ili oko 1,6 milijardi dolara u 30 rata.

Rekord za pojedinačnog pobednika u Pauerbolu ostvaren je 18. maja 2013. kada je penzionerka Glorija Mekenzi (84) osvojila 590,5 miliona dolara.

Rekordna suma osvojena na lutriji u svetu bila je u Španiji 2015, sa zgoditkom od 2,2 milijardi evra za božićnu lutriju El Gordo. Ali ta lutrija funkcioniše po grupama od više hiljada tiketa s istim brojevima, da bi se obezbedio maksimalni broj dobitnika, čime se onemogućuje da samo jedna osoba osvoji veliku sumu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.