Neobični rituali najslavnijih ljudi

Svi imaju čudne navike pa tako i oni najuspešniji, najbogatiji i najslavniji. Kao što neki od najboljih sportista imaju ritual pred izlazak na teren, tako isto ritual ima na primer Barak Obama, imao ga je Stiv Džobs i imala ga je Merilin Monro… Ovo su njihovi rituali. A koji su vaši?

Merilin Monro

Glumica koja definitivno nikada neće biti zaboravljena i čija smrt i danas podjednako intrigira javnost imala je jednu neobičnu naviku. Stariji se sigurno sećaju, a mlađi su verovatno gledali neke od crno-belih snimaka na kojima se vidi kako Merilin Monro graciozno hoda. Tajna tog gracioznog hoda jeste u njenim cipelama. Nisu to neke posebne cipele, već je Merilin na jednoj cipeli svakog para koji je posedovala skraćivala štiklu!

E tako je nastao njen čuveni hod!

Stiv Džobs

Jedan od najuspešnijih ljudi sveta, osnivač kompanije „Apple“, Stiv Džobs imao je jedan ritual koji svako od vas može da primeti ukoliko uzastopno pogleda nekoliko njegovih govora.
Na svakom od njih Stiv je bio isto obučen. Ustvari imao je isti džemper.
Naime Stiv je imao kolekciju od čak 100 istih džempera koje je dizajnirao japanski dizajner „Issey Miyake“. I svakoga dana je nosio po jedan.

Vinston Čerčil

Jedan od najpoznatijih britanskih političara i premijera Vinston Čerčil imao je veoma neobičnu naviku.
Manje je poznato da je ovaj uspešni političar voleo da se na sastanku ili sednici pojavi potpuno… go!
Ne možemo ni da zamislimo kako su na to reagovali ostali prisutni u sali.

Barak Obama

Aktuelni predsednik SAD Barak Obama ima neobičnu praksu na dan izbora.
Za razliku od ostalih političara koji se verovatno trude da budu odmorni, nervozno iščekuju rezultate, Obama igra košarku.
Da li na terenu prolazi kao i na izborima nije poznto.

Leonardo da Vinči

Renesansni slikar i vajar Leonardo da Vinči nije mnogo voleo da spava.
On bi radije na svaka četiri sata imao dvadesetominutnu dremku nego što bi celu noć proveo spavajući!

Tajger Vuds

Golf igrač čije je bogatstvo teško izbrojati ima, čini se, pravi sportski ritual.
On se trudi da na teren ne izađe u bilo kojoj majici. On tamo mora biti u crvenoj majici!
Sudeći po njegovom računu, crveno mu je slutilo na dobro!

Bendžamin Frenklin

Američki naučnik i političar i jedan od tvoraca „Deklaracije o nezavisnosti“ i američkog ustava, Bendžamin Frenklin praktikovao je jednu stvar koju bismo svakako svi mogli da praktikujemo.
On je sebe svake večeri pred spavanje pitao: „Šta sam danas dobro uradio?“.

Čarls Dikens

Jedan od najpoznatijih engleskih pisaca i autor „Olivera Tvista“, Čarls Dikens verovao je u nešto… neobično.On je mislio da je veoma bitno uvek spavati na severnoj strani! Zbog toga je gde god bi išao, sa sobom nosio kompas, da slučajno uveče ne bi legao na pogrešnu stranu… sveta.

Maja Angelou

Afroamerička spisateljica i pesnikinja, Maja Angelou imala je potpuno neobično mesto na kojem je pisala. Ona nije išla u prirodu niti se zatvarala u svoj dom. Maja Angelou iznajmljivala je hotelsku sobu i u nju je išla samo kada je želela da piše. Tamo je bila najusamljenija.

Hajdi Klum

Veoma neobična stvar donosi sreću, ili ona bar veruje da je tako, jednoj od najpoznatijih modela ikada, Hajdi Klum. Recimo da bi se onaj koji bi joj ukrao tašnu veoma iznenadio kada bi je otvorio! Naime, Hajdi Klum uvek u tašni sa sobom nosi svoje mlečne zube!

 

Izvor: prvaTV

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike