najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nova tarantula nazvana po muzičaru Džoniju Kešu

Naučnici u Folsomu, u Kaliforniji, pronašli su novu vrstu crne tarantule koju su nazvali po legendarnom američkom muzičaru Džoniju Kešu.

Osmonogo stvorenje „Aphonopelma johnnycashi“ je u potpunosti crno, kao što se obično Keš oblačio na svojim nastupima izvodeći pesme „The Man in Black“ i „Folsom Prison Blues“.

„Ja sam veliki obožavalac Džonija Keša, ali nisam se upustio u ovo istraživanje tražeći nešto što bih nazvao po njemu“, izjavio je Kris Hamilton, koji je identifikovao tarantulu kao jednu od 14 novih vrsta paukova otkrivenih na jugozapadu SAD.

Hamilton je zajedno sa istraživačima Auburn univerziteta i Milsaps koledža ispitivao tarantule pronađene zapadno od reke Misisipi.

U prethodnih 10 godina oni su sakupili skoro 3.000 jedinki u nekoliko država i otkrili su da je pauk Džoni Keš široko rasprostranjen, ali se dugo vremena smatralo da pripada drugoj vrsti poznatoj kao A. iodius.

„S obzirom da su mužjaci novootkrivene tarantule crni i da su pronađeni u Folsomu, gde se nalazi zatvor u kome je Keš svirao za zatvorenike 1968. godine, sinulo mi je da bi njegovo ime bilo savršeno za ovog pauka“, objasnio je Hamilton AFP-u.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike