najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pala i prva prosidba u Guči: Nemica rekla “da” Slovencu

U prestonici trube, Guči, od ponedeljka kada je  počeo  55. Sabor trubača registrovano je 600 stranaca koji su stigli iz Francuske, Rusije, Slovenije, Poljske i drugih zemalja kako bi uživali u zvucima “čarobnog limenog instrumenta”.

Među njima su i profesorka iz Bad Mergenthajma i mašinski tehničar iz Ljubljane koji su u Guči rešili da sklope građanski brak po srpskom zakonu i običajima, uz rodbinu, trubače i rakiju šljivovicu. Šampanjac su poneli od kuće.

Lena Luiza Karl (31) i Bojan Marković (37) upoznali su se pre 12 meseci upravo u Guči, na 54. Saboru trubača i otad su nerazdvojni.

Žive kod nje u Nemačkoj i odlučili su da se zakunu na večnu vernost ovde, na dragačevskom tlu.

Kad ih je Radivoje Radičević, matičar u opštini Lučani upitao da li će se uzeti, mladoženja je rekao jednom, a mlada dvaput da, oboje na srpskom jeziku.

Otvorena je boca sa šampanjcem, ali su mladenci jedno drugom nazdravili najpre rakijom, koja im je dodata u drugu ruku.

Čitava svečanost obavljena je na pozornici ispred Doma kulture, uz službenog tumača koji je mladi prevodio na nemački šta joj se nudi i šta se od nje traži, a sve se odigravalo pred ozvučenjem i zadovoljnih stotinak svatova.

“Upoznali smo se ovde na bazenu, na prošlom Saboru trubača, i to je bila ljubav na prvi pogled. Ja sam rođen u LJubljani, ali moja mama je iz okoline Leskovca, a tata iz Vladičinog Hana, pa sam zamišljao da se venčam u Srbiji, zbog njih. I eto, to se obistinilo, a teško bismo se okupili dole na jugu, pa smo izabrali Guču. Počeo sam novi život, našao dobru partnerku i srećan sam zbog toga”, rekao je on.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike