U trendu

Ples sa vukom

Jedna neverovatna vest osvanula je u bugarskim novinama krajem prošle godine. Poznato je da u toku hladnih meseci vukovi mogu da se spuste iz šuma do sela i da zadave poneku ovcu. Retki su slučajevi da vuk napadne čoveka i zadavi ga, ali su još ređi da čovek zadavi vuka, i to golim rukama. Ma koliko zvučalo neverovatno, to se ipak desilo – i to u našem susedstvu.

Zemljoradnik Ringel Petrov iz bugarskog sela Podgore, blizu Vidina, uspeo je golim rukama da zadavi vuka koji ga je napao kada se vraćao kući. Zaista senzacionalna i nesvakidašnja vest!

Ovaj neverovatan događaj odigrao se u jutarnjim časovima u centru sela. Vuk je iznenada skočio čoveku na grudi i počeo da ga ujeda, dok je ovaj nastojao da zaštiti lice rukama. U prvi mah je pomislio da ga je napao neki besan pas i počeo da se okreće ne bi li pronašao neki kolac, jer je baš te večeri zaboravio kod kuće nož koji inače redovno nosi u džepu. Kako mu je život visio o koncu, nije imao mnogo izbora, pa je prihvatio borbu. Morao je da zadavi vuka ako je mislio da preživi. Borili su se četrdesetak minuta. Za to vreme vuk je uspeo da mu odgrize jedan prst, a zadobio je i još nekoliko ujeda po rukama. Petrov je prošao sa lakšim ozledama na rukama i licu, pa su mu iste noći bile ambulantno sanirane.

Međutim, tek sledećeg jutra su shvatili da je zadavljena životinja bio vuk, a ne pobesneli pas, kako se u početku mislilo. Četrdeset kilograma teška zver ležala je na mestu događaja. Meštani smatraju da bi događaj imao jako tragičan kraj da je taj vuk napao neko dete ili ženu. Međutim, ova priča se ipak srećno završila – po čoveka, naravno – pravi ples sa pomahnitalim vukom. Da li se ovako nešto dešavalo i u našim krajevima, ostaje samo pitanje.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike