Počelo drugo veče Egzita na Pertovaradinskoj tvrđavi

Drugo veče Egzita (Exit) počelo je na nekoliko bina na Petrovaradinskoj tvrđavi već od 19 časova, a prvi su nastupili Omnibusi na Fjužn bini (Fusion).

Organizatori festivala pozvali su sve posetioce da dođu na tvrđavu što ranije kako bi imali prilike da čuju sjajne bendove iz večernjeg programa, a i kako se pred nasupe velikih zvezda ne bi stvarale gužve na ulazima.

Na Fjužn bini je nešto pre osam časova svoju svirku započeo i mladi rok bend iz Mađarske Middlemist Red, osnovan krajem 2012. godine, sa svojim hit debi albumom Supersonic Overdrive.

U ranim večernjim časovima na festivalu je još uvek mirno, a zanimljivo je posmatrati festivalski život dok publika još nije preplavila bine, jer tada su na Tvrđavi samo službe obezbeđenja, policija, radnici sa izgradnje, volonteri, tonci i muzičari koji redom obavljaju tonske probe, kao i naravno novinari koji su uvek među prvima na licu mesta.

Na glavnoj bini Mejn stejdž (Main Stage) prvi je svirku počeo bend 10 Code, koji je jedan od 43 pobednika Egzitovog konkursa “Nastupi na Exitu 2015”. Egzit i Studentski kulturni centar Novi Sad, zajedno su realizovali ovaj dosad najveći konkurs za muzičare, a dva mesta na glavnoj bini izborili su upravo grčki bend 10 Code i zagrebačka kantautorka Sara Renar.

Kasnije večeras na Mejn stejdžu publika nestrpljivo očekuje legendarni Motorhed i odmah nakon njih u ponoć, Toma Odela (Odell), a čim su se kapije otvorile, najverniji fanovi zauzeli su mesta u prvim redovima, gde će ostati dok njihvoi miljenici ne izađu na binu.

I na elektronskoj Dens areni (Dance Arena) večeras je veliko veče, jer će oko dva ujutru nastupiti popularni Hardvel (Hardwell), a žurke u ovoj ogromnoj diskoteci počinju malo kasnije nego na drugim festivalskim binama.

Kao i prošle godine, i demo, neafirmisani bendovi su dobili priliku da nastupe pred publikom na “Future Shock” bini, a tamo su svirke počele nešto nakon sedam sati, kada je prvi nastupio bend Benkoks (The Bangcocks), dok će kasnije večeras svirati Mikrosonik, Čistilište i Zanaks (Xanax).

Egzit festival će u Novom Sadu trajati do nedelje 12. Jula, kada se žurka seli na plažu Jaz u Crnoj Gori, gde će biti održan Si dens (Sea Dance) festival od 15. do 18. jula.

(Beta)

Ostavite komentar