najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rašić: Saradnja sa Bouvijem ostvarenje mog dečačkog sna

Rok-fotograf Brajan Rašić kaže da je imao privilegiju da radi sa Dejvidom Bouvijem, da je na to ponosan i da je saradnja sa Bouvijem bila ostvarenje njegovog dečačkog sna.

“Bouvi je za mene kao ostvarenje dečačkog sna. Od ploča kad sam bio mali pa do saradnje sa njim, sve je to skoro nestvarno. Ja sam muziku počeo da fotkam iz ljubavi prema njoj, prema tim ljudima koji su mi ulepšali život. I onda kad san postane java, to je sreća koja se opisati ne može. I onda, kao na današnji dan, sreća se pretvori u tugu. To je život”, izjavio je Beti Brajan Rašić povodom vesti da je preminuo legendarni Dejvid Bouvi.

Brajan (Branislav) Rašić kaže da je Dejvida Bouvija prvi put fotografisao 1983. godine na promociji albuma “Let’s Dance” u londonskom hotelu “Kleridžis”, da je taj susret nezaboravan i da mu je jedna od fotografija sa tog dogadjaja i danas jedna od najdražih.

“Nakon fotografisanja otišao sam u obližnju laboratoriju da razvijem film i potom se vratio se u hotel. Naleteo sam Bouvijevog PR-a koji je zamolio da snimke pokaže Dejvidu. Čekao sam ga uzbudjen. Vratio se i rekao mi je da se Dejvidu svidelo šta sam uradio i doneo mi je autogram. Jedna od tih fotki mi je i danas jedna od najdražih”, rekao je Rašić.

Dodaje da je “Let’s Dance” Bouvijev najprodavaniji album, ali da ga Bouvi “uopšte nije voleo”.

Rašić navodi da je lična saradnja sa Bouvijem počela krajem prošlog milenijuma, da je fotografisao cele koncerte i da su fotografije potom odabirane za objavljivanje u medijima, za intervjue, pres-konferencije…

“Bouvi putuje Eurostarom za Pariz, ja ga fotografišem ispred voza, odelo koje je nosio bilo je na izložbi koja je obišla svet. Slikao sam ga sa (Mikom) Džegerom, (Pitom) Taunsendom, sa mnogim njegovim obožavaocima, kao i sa velikim muzičarima – Bonom, Brajanom Inom… Moje fotke su obišle svet”, rekao je Rašić.

Svet su obišle, kako je rekao Rašić i poslednje fotografije Dejvida Bouvija, koje je napravio na koncertu gitariste Pink Flojda Dejvida Gilmura u maju 2006. godine, na kojem je Bouvi bio gost na dve pesme.

“Posle toga, Bouvi je sve redje dolazio u Evropu, nije voleo da leti. Imao je i problem sa srcem i nekako se smirio, sve do 2013. godine kad je izdao pretposlednji album”, rekao je Rašić.

On je kazao da su njegovi susreti sa Dejvidom Bouvijem bili uglavnom kratki, ali dragi i nezaboravni. “Uvek spreman da uradi šta treba. Ponosan sam na te susrete. Ostala je muzika, fotografije, autogrami i sećanja. Zvezdani čovek se vratio odakle je i došao – zvezdama”, rekao je Brajan Rašić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike