najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sada može da se poseti stan Roling Stounsa iz 1962.

Kada je Mik Džeger smišljao ideje o izložbi koja bi obuhvatila pet decenija dugu karijeru Roling Stounsa želeo je ponovo da stvori raspoloženje koje je vladalo u početnim danima benda.

Zato je tražio da se prekopira prvi londonski stan koji je on delio sa drugim članovima grupe 1962. godine, sa sve prljavim sudovima, pivskim flašama i pločama bluza razbacanim po podu.

„To je zapravo najčudnija stvar… zgrada je još tu… nije neka zgrada koja je srušena ili nešto i nalazi se iza ćoška od mesta gde ja sada živim“, rekao je Džeger i dodao da ona i sada miriše na ono vreme.

Čarli Vots je rekao da je bilo puno takvih mesta početkom 1960-ih u kojima ljudi sada ne bi baš voleli da žive.

Stounsi su napravili repliku svog studija za snimanje sa originalnim instrumentima za izložbu „Egzibicionizam – Roling Stounsi“ koja je otvorena u subotu u Njujorku, a prvi put je predstavljena u Londonu ranije ove godine.

Na toj izložbi se nalaze i njihovi šareni kostimi sa turneja, Džegerova sveska sa pesmama, Kit Ričardsov dnevnik iz 1963. godine Votsov dečiji doboš i razne fotografije od postera do naslovnih strana časopisa.

„Ništa od toga me nije posebno raznežilo, nešto od toga me nasmejalo“, rekao je Džeger govoreći o tim uspomenama iz njihove karijere.

Izložba će biti otvorena u Njujorku do 12. marta 2017. godine. Neki od eksponata su radovi Endija Vorhola, Aleksandra Mekvina i Džona Paskea koji je napravio njihov poznati logo sa jezikom.

„To je kao da se sudaraš sa sećanjima gde god ti padne pogled. Podješ iza ćoška i pomisliš ‘a tu sam to ostavio’, bilo da li je reč o gitari ili komadu odeće, sve te na nešto podseća“ rekao je Ričards.

Roni Vud koji se pridružio grupi 1975. rekao je da je voleo da vidi male motive kroz izložbu i da je jedno od njegovih omiljenih sećanja što je imao prvi nastup s bendom na svoj rodjendan, 1. juna.

Ričards je rekao govoreći o svojim najdražim sećanjia da je bilo i nekih loših momenata, ali da su uglavnom sećanja dobra.

Stounsi objavljuju novi album „Blue & Lonesome“ 2. decembra.

Upitan šta su mu budući ciljevi za bend Vots je rekao „Ostati živ je ja mislim najveći cilj u ovom trenutku, ili ustati ujutru“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike