najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šesta godišnjica smrti Kralja popa

Na današnji dan, pre šest godina, umro je jedan od najpopularnijih pevača svih vremena Majkl Džekson. Kralj popa, kako su ga zvali, preminuo je od srčanog udara, a američki mediji prenose da njegova ostavština i danas donosi mnogim trenutnim zvezdama nedostižne iznose.

Par dana pred smrt, pripremao se za veliki povratak na muzičku scenu nakon duže pauze. Spremao se za seriju koncerata u Londonu. Lekar Konrad Mari, koji je pevaču dao fatalnu dozu propofola, osuđen je u novembru 2011. za ubistvo iz nehata na četiri godine zatvora i u međuvremenu je pušten na slobodu.

Džekson je bio jedna od značajnih figura u popularnoj kulturi. Solo karijeru započeo je 1971. godine nakon debija na profesionalnoj sceni 1964. kao vodeći i najmlađi član grupe Jackson Five, da bi početkom 1980-ih postao dominantan na pop sceni.

Njegov album “Thriller” iz 1982. najprodavaniji je album svih vremena.Takođe je najzaslužniji za preobražaj muzičkih spotova (“Beat It”, “Billie Jean”, “Thriller”), a bio je i inspiracija brojnim pop, rok, ritam i bluz i hip hop izvodačima.

Dva puta je uvršten u “Rokenrol kuću slavnih”, a tokom karijere je osvojio 15 Gremi nagrada i 26 američkih muzičkih nagrada, i prodao preko 750 miliona albuma širom sveta.

Iza sebe je ostavio troje dece, kćerku Paris i sinove Princa i Blenket. Dvaput se ženio, prvi put je šokirao javnost oženivši kćerku Kralja rokenrola Elvisa Prislija, Lisu Mari Prisli, ali taj brak nije dugo potrajalo. U javnosti se pričalo da je taj brak bio samo marketinški potez. Njegov drugi brak je bio sa bolničarkom Debi Rou, koja mu je rodila troje dece, iako se spekulisalo da su deca nastala veštačkom oplodnjom, pa čak i da Majkl uopšte nije bioloski otac te dece.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike