U trendu

Sporna čestitka

Jedna žena sa Floride tvdi da ju je kompanija u kojoj je radila otpustila jer je ona čestitala Božić svojim mušterijama.
Tridesetpetogodišnja Tonja Tomas izjavila je da je ona izgubila posao nakon što nije upotrebila čestitku svoje kompanije, koja glasi "Srećni praznici".
Ova žena, koja sebe opisuje kao vernu hrišćanku, uložila je žalbu u kojoj optužuje kompaniju za religijsku deskriminaciju.
Posle otkaza koji je dobila 10. decembra, ona je našla novi posao, ali je on manje plaćen, i sada traži kompenzaciju za izgubljen prihod.
Konsultantska kuća "Liberti" je grupa pravnika koji zastupaju ljude koji su diskriminisani zbog svoje religije, a zasupali su i Tonju Tomas.
U tužbi se kompanija optužuje i zbog uznemiravanja i sarkazma koji su čelnici pokazali prema Tonji nakon što su je otpustili. I ne samo to, oni su zvali i policiju da je nadgleda dok pakuje svoje stvari i napušta prostorije kompanije.
Tonja može imati poteškoća da dobije ovaj slučaj, kaže Tomas Harper, stručnjak za radno pravo.
"Ne verujem da zaposleni ima pravo da insistira na pozdravu ‘Srećan Božić’, osim ako to zaista nije princip njegove vere. Ona će morati da napravi jaku odbranu bazirajući je na tome da je baš taj pozdrav bio deo njenog verovanja. A ako to nije slučaj, onda je u pitanju neposlušnost."
Harper je izjavio i to da bi, kada su u pitanju praznične čestitke, najpametnija opcija mogla biti ignorisanje praznika u celini.
"Najbolje je ne reći ništa povezano s praznicima", rekao je on.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike