najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Stiven Sigal – kolekcionar pasoša

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se holivudskom glumcu i muzičaru Stivenu Sigalu odobrava rusko državljanstvo, objavio je Kremlj.

Sigal je poslednjih godina često boravio u Rusiji, gde je sa Putinom bio na nekoliko događaja u vezi sa borilačkim veštinama, a poznat je i po izjavama koje brane Putinovu politiku, preneo je AP.

Rojters je podsetio da je pre tri godine i francuski glumac Žerar Depardje dobio rusko državljanstvo.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je Sigal već duže zainteresovan za rusko državljanstvo i dodao: „Poznat je po tome što gaji lepa osećanja prema Rusiji, nikad to nije krio, a i poznat je glumac. Sve to je dalo osnova da mu se dodeli rusko državljanstvo.”

Pre izvesnog vremena Dmitri Rogozin sastao se sa Sigalom tokom jedne njegove posete Rusiji i izjavio da bi glumac mogao da bude zaštitno lice ruske industrije naoružanja i da predvodi svetsku marketinšku kampanju promovisanja fabrike „Degtarev”.

Podsetimo, početkom ove godine Sigal je dobio i državljanstvo Srbije, što je objavljeno u „Službenom glasniku”. „Prima se u državljanstvo Republike Srbije Sigal (Saul) Stiven Frederik, rođen 10. aprila 1952. u Saveznoj državi Mičigen, državljanin Sjedinjenih Američkih Država”, objavljeno je bilo u „Službenom glasniku”, a ukaz o državljanstvu potpisao je premijer Aleksandar Vučić.

Sigal je u nekoliko navrata boravio u Srbiji. Svirao je bluz u Centru „Sava” u junu 2014. Krajem novembra 2015. ponovo je bio u Beogradu, kao ambasador Fondacije „Umetnost, sloboda, snaga”, a glavni organizator posete bila je Fondacija „Braća Karić”, čiji je prošlogodišnji laureat nagrade za dobročinstvo i humanitarni rad.

Obišao je tada Prihvatilište za decu, najavio da bi otvorio školu aikidoa, a održao je i obuku Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije.

Sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim razgovarao je o nastupu svog bluz benda 31. decembra 2015, što je i ostvario u novogodišnjoj noći, u Novom Sadu je sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem kitio veliku novogodišnju jelku.

Na sastanku sa Predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Vučićem 1. decembra prošle godine poručio je da će učiniti sve kako bi na što bolji način promovisao zemlju „koju smatra svojom novom domovinom”.

„Srbija je pretrpela užasnu nepravdu u novijoj istoriji, u SAD još postoje predrasude o Srbima i pogrešna uverenja o dešavanjima tokom devedesetih godina prošlog veka”, rekao je Sigal prošle godine i iskazao ideju volju da pokrene filmsku asocijaciju u Srbiji, sa ciljem da se privuku investicije iz filmske industrije.

Iako poznaje karate i džudo, Sigal (64) poznat je kao majstor aikidoa (crni pojas sedmi dan). Radio je kao telohranitelj za poznate ličnosti, a navodno i za Ciju.

Proslavio se ulogom čikaškog policajca Nika u filmu „Iznad zakona”, a partnerka mu je bila Šeron Stoun i postao zvezda akcionih filmova.

On je i pisac, producent, gitarista (izvodi i peva kantri, rege i bluz muziku), a poznat je i kao zagovornik zaštite životne sredine i aktivista za prava životinja.

(R. S, Politika)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike