najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Veće interesovanje za Nišvil nego prethodnih godina

Za ovogodišnji Nišvil džez festival, koji će se održati od 11. do 14. avgusta u Nišu, vlada veće interesovanje nego prethodnih godina, rekli su danas organizatori.

Kako je rečeno agenciji Beta, prodaja karata je počela još u januaru, a kompleti karata su pušteni u prodaju krajem prošle nedelje na više mesta u gradu.

Na festivalu će nastupiti 25 bendova, a program festivala podeljen je na nekoliko celina, u okviru kojih će posetioci, pored muzičkih programa, moći da posećuju i izložbe, tribine, radionice.

Ljubitelji džeza moći će da uživaju u nastupima brojnih umetnika iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Rusije, Velike Britanije, Japana, Francuske, Argentine, Poljske, Bugarske.

Prve večeri festivala nastupiće američki muzičari Al di Meola iz SAD i trio Sajrus Česnat, Baster Vilijams i Leni Vajt (Cyrus Chestnut, Buster Wiliams, Lenny Whie trio), kao i muzičari iz Srbije i Bugarske.

Do nedelje, 14. avgusta, koncerte će održati Džezotek densers (The Jazzotech dancers) iz Velike Britanije, Orlan džez bend (Orlan jazz band) iz Rusije, Tango& džez kvartet iz Argentine, Bil Evans bend iz SAD.

Kako su rekli organizatori, medju izvodjačima će se naći i trio Remi Panosian iz Francuske i Marko Marković Rubikons bend iz Srbije.

“Ogromno interesovanje vlada za koncert Džos Ston (Joss Stone) iz Velike Britanije, poslednje večeri festivala”, rekli su organizatori.

Festival su finansijski pomogli Grad Niš i Ministarstvo kulture.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike