najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vole li i Japanci luksuzne uvozne automobile?

Japanska ekonomija je možda u zastoju, ali je prodaja luksuznih uvoznih automobila porasla za 19 odsto u prvih devet meseci ove godine, javlja njujorška agencija “Blumberg”.

Prodaja luksuznih automobila, koji koštaju deset miliona jena (96.500 dolara) ili više, skočila je u tom periodu na 13.605 jedinica, što je najveći udeo u uvozu u poslednjoj deceniji.

Sa druge strane, prodaja mini automobila kao što je Nisanov “dayz”, čija je početna cena oko 11.000 dolara, pala je za 11 odsto, na 1,3 miliona jedinica, navodi njujorška agencija.

“Tipičan kupac automobila skupljeg od deset miliona jena je samozaposleni pojedinac i on je kičma japanske ekonomije. Još uvek postoji pristojan broj preduzeća koja dobro posluju”, izjavio je direktor japanskog ogranka BMW-a, Peter Kronšnabl.

Kompanija BMW-a, koja je gotovo utrostručila prodaju svog sedana iz serije 7 u Japanu ove godine, saopštila je da će dileri potrošiti oko 400 miliona evra za modernizaciju prodajnih salona do 2020. godine.

Britanski Rols-Rojs je ove godine otvorio još dva nova prodajna salona u Japanu i planira otvaranje još jednog u narednoj godini, prema rečima generalnog direktora kompanije Torstena Milera-Etvesa.

Prodaja Aston Martina je porasla za 14 odsto, a Lamborginija za 7,0 odsto, navodi njujorška agencija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike