Boje protiv depresije

I najtoplije godišnje doba može nam doneti vrlo ozbiljnu depresiju. Zbog toga, malim trikovima treba zavarati mozak i sprečiti ili ublažiti negativne posledice. Za početak, jutro treba započeti aktiviranjem sveg raspoloživog osvetljenja u stanu. Pored toga, sigurno će vam koristiti da što više boravite na otvorenom! Čak i tokom najtmurnijih dana intenzitet dnevnog svetla je dovoljan da vam podigne raspoloženje.
Priuštite sebi i terapiju bojama. Svaka boja ima svoju refleksiju na naš organizam. Žuta i narandžasta boja podižu raspoloženje i podstiču na aktivnost; crvena nam daruje životnu energiju, a zelena smiruje i stvara harmoničnost. Dakle, kada je reč o bojama i njihovom pozitivnom efektu, kako na vaš organizam, tako i na psihu, možete da se poslužite i metodama koje funkcionišu po principu „uradi sam“. Izaberite i nosite odeću u podsticajnim bojama, ili primenite specifičan postupak koji, ukratko, podrazumeva da se udobno smestite, zatvorite oči, opustite i potom, u mislima, stvorite neku od boja sa pozitivnim efektom.
Terapija bojama nije zahvalna samo za otklanjanje negativnih posledica depresije; ona je delotvorna i u poremećajima rada srca, prilikom problema sa migrenom i glavoboljom, prekomernom težinom, ali i nedostatkom apetita. Boje utiču i na raspoloženje, pa se tako terapija bojama koristi i za različite vrste psihičkog opuštanja, a koristi se i za otklanjanje i lečenje posledica stresnih stanja organizma. One uspešno otklanjaju telesne i psihičke blokade, stimulišu organizam na izbacivanje štetnih materija i jačaju imunološki sistem. Pored toga, nemoguće je da terapija rezultira neželjenim posledicama, ili da izazove bilo kakve negativne efekte.
Zbog čega onda ne biste obojili svoj pogled na svet bojom koja vam najviše odgovara i čini vas opuštenijim i spremnijim da se suočite sa dnevnom količinom stresa?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.