U trendu

Isprobajte NAJMOĆNIJE prirodne antidepresive

Ove biljke se uspešno bore sa padom koncentracije, nervozom i lošim raspoloženjem

U priroi možemo da pronađemo lekove za sve tegobe, a ove su odlične kod pojave simptoma depresije ili onih dana kada nam jednostavno ništa nije po volji.

Ginko biloba

Ginko biloba utiče veoma pozitivno na nervni sistem. Osobe koje su imale problem sa protokom krvi u mozgu, nakon redovne upotrebe ove biljke su imale sjajne rezultate.

Ginko biloba je najbolja biljka za lečenje depresije koja je nastala usled starenja moždanih ćelija. Takođe je mogu koristiti i mlađe osobe, jer pozitivno utiče na nervni sistem i podstiče bolje raspoloženje.

Žuti jasmin

Sam miris jasmina ima veoma blagotvorno dejstvo na nervni sistem. Pospešuje dobar san i dobro raspoloženje, zatim osećaj sreće i mira. On je jedan od najjačih prirodnih antidepresiva.

Možete ga koristiti u vidu ulja, ili možete staviti osušenu biljku u sobi i redovno mirisati. Ukoliko imate svežu, to je najbolji način da za kratko vreme podignete raspoloženje.

Lavanda

Još jedan prirodni antidepresiv jeste lavanda, koja deluje na nervni sistem tako što relaksira, a samim tim se telo oslobađa osećajqa tuge i svih stanja depresije. Podstiče normalan san i dobro raspoloženje, a preporučujemo da koristite ulje lavande. Osim toga, njen miris takođe ima pozitivan učinak, a možete praviti i čaj od sušene lavande.

Borovnice

Osim što su ukusne, pomažu nam kod depresije tako što podižu raspoloženje i podstiču osećaj sreće i zadovoljstva. Pune su antioksidansa koji čiste i štite naš organizam od štetnih uticaja. Čuvaju nervni sistem i pomažu oporavak nervnih ćelija.

Crna čokolada

Ukoliko pojedete 2 ili 3 kockice crne čokolade, ona će blagotvorno delovati na  nervni sistem, a podićiće koncentraciju i raspoloženje.

Omega 3 masne kiseline

Orasi, bademi, indijski orah, zatim tuna, losos, girice, ili riba po vašem izboru, bogat su izvor masnih kiselina, koje imaju izuzetno pozitivan učinak na naš nervni sistem.

Redovna upotreba namirnica koje su bogate omega 3 masnim kiselinama pomoći će vam da očuvate vaš nervni sistem. Veoma brzo rešavaju osećaj depresije, a ukoliko ih redovno konzumirate, šanse za pojavu depresije su veoma niske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.