U trendu

Držite noge podignute barem 10 minuta dnevno i rezultat će vas iznenaditi

Ovo nije obična vežba, već prava terapija. Slična je jogi, čiji je cilj da uspostavi vezu između tela i duha, a takođe je vrlo korisna i za cirkulaciju.

Nemojte se plašiti da isprobate nešto novo. Ova vežba neće uticati na vašu figuru niti će učiniti vaše noge lepšima, ali će vam pomoći da se bolje osećate i fizički i psihički, što je takođe jako važno.

5 korisnih efekata ove vežbe

  • Smanjuje otok u nogama
  • Otklanja sindrom umornih nogu
  • Poboljšava probavu
  • Opušta nervni sistem
  • Doprinosi psihičkom miru

Izvođenje vežbe:

Pronađite mirno mesto i izdvojite 10 minuta koje ćete posvetiti sebi. Potrebno je da osigurate uslove koji će vam omogućiti da zatvorite oči i odmorite se.

Ako u isto vreme budete pričali telefonom ili čitali poruke, nećete postići isti efekt.

– Lezite na leđa, butine bi trebalo da budu 15-50 cm udaljene od zida. Savijte noge u kolenima i oslonite se petama uz zid. Ukoliko se butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na ispravnom rastojanju od zida.

– Ispravite noge i oslonite se na zid stopala. Ne savijajte noge u kolenima i opustite ih.

– Stavite jastuk pod glavu (ili leđa). Trebalo bi da vam bude veoma udobno. Zatvorite oči i dišite. Stavite jedan dlan na stomak, a drugi na srce.

– Budite svesni svog disanja. Udišite brojeći do 2, a izdišite brojeći do 4. Zadržite se u ovom položaju 10 minuta zatvorenih očiju. Dišite i opustite se.

Ova vežba nas uvodi u stanje meditacije iako toga nismo ni svesni. Osetićemo kako naše telo i um zaranjaju u mir i dostižu harmoniju.

Vremenom, kako budete praktikovali ovu vežbu, primetićete kako od nje imate sve veće blagodeti, prenosi Uspešna žena.

Stoga, nemojte čekati i počnite već danas. Napravite korak ka zdravijem životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)