Grudnjak i vežbanje

Rešile ste: ima da vežbate! Da se malo zategnete, steknete kondiciju, a možda imate i dobro društvo da vam pomogne u vežbanju (bilo da se radi o zgodnom muškarcu ili vedroj prijateljici sa zaraznim elanom, društvo uvek čini vežbanje zanimljivijim i daje vam snagu da istrajete čak i kada vas uhvati napad lenjosti). Malo-pomalo, počinjete i da zaista uživate u vežbanju, da uživate u slobodi pokreta i u tome što vam telo postaje sve slobodnije. Naravno, pridržavate se saveta da za vežbanje koristite udobnu, komotnu odeću koja vam ni na koji način ne sputava pokrete. Sve je to super, samo, kakav je vaš odnos prema grudnjaku?
Kakvo je sad pa to pitanje? Evo o čemu se radi: mnoge žene osećaju da ih prilikom vežbanja grudnjak steže. On ne ometa zaista bilo koji pokret, ali se neke žene ipak osećaju sputano grudnjakom i izbegavaju da ga nose. Ipak, tako ne valja postupati.
Prilikom vežbanja, neophodno je nositi specijalan sportski grudnjak. Ukoliko, recimo, džogirate, ili se bavite step-aerobikom, ili gimnastikom, a ne koristite grudnjak, to nimalo neće prijati vašoj koži. Naime, lako se može desiti da se na površini kože vaših grudi pojave naprsline koje će se s vremenom pretvoriti u strije (da i ne spominjemo da nije baš prijatan osećaj kad vam grudi „skakuću“ dok vežbate). Nošenje sportskog grudnjaka prilikom vežbanja je najlakši način da se to spreči.
Kako odabrati dobar sportski grudnjak? Evo o čemu treba da vodite računa. Model koji kupujete mora da bude udoban (za ovu priliku, apsolutno je besmisleno da trpite neudoban model zato što vam se sviđa kako vam grudi u njemu izgledaju), morate biti u mogućnosti da podesite odgovarajuću dužinu bretela, a materijal od kog je grudnjak sačinjen mora vašoj koži omogućavati da diše.
Uske majice za vežbanje, komotne helanke, skupe patike… Sve je to lepo i doprinosi tome da se i prilikom vežbanja osećate atraktivno. Ipak, ne treba zaboraviti ni na ono ispod majice, bez obzira na to što to niko neće videti.
Prijatno vežbanje!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.