U trendu

Napravite plan rekreativnog hodanja (2)

11. Iskoristite "prazno" vreme čekanja: tokom TV-reklama ili dok čekate da se podigne sistem vašeg kompjutera, prošetajte dva minuta. Možda vam to zvuči čudno, ali 15 dvominutnih šetnji čini 30 minuta, a to je dovoljna dnevna mera.
12. Ako vam je hodanje postalo navika, na putu ste do uspeha. Sada već možete učestvovati i u nekoj trci brzog hodanja, da biste sebe jače motivisali da nastavite.
13. Bitna je brzina. Kada već imate izvestan staž u hodanju, povećajte brzinu, a ne dužinu svojih koraka. Zapamtite da brže hodanje znači i brže sagorevanje kalorija.
14. Ako pešačite već dve nedelje, pronađite zanimljivo novo mesto za hodanje. Razmisite koji parkovi i zelene površine su vam usput od posla do kuće.
15. Na kraju šetnje istegnite mišiće. Provedite pet minuta u vežbama istezanja i opustite se posle šetnje.
16. Hodanje će vam uštedeti novac. Kada se samo prisetite koliko koštaju teretana, aerobik, hidrobik, jasno vam je da ušteda nije zanemarljiva ako se kao vid rekreacije izabere hodanje.
17. Dok hodate, nemojte mahati rukama, već savijte laktove pod uglom od 90 stepeni i pomerajte ih u visini grudi.
18. Opkladite se sa prijateljem da ćete postići ciljeve u hodanju koje ste zacrtali. Ako ne uspete, budite spremni da pošaljete novac organizaciji koju ne volite.
19. Hodajte sa psom. Psi su odlični partneri za šetnju, sem što vole da zastanu kod svakog grma. Ako nemate psa, pozajmite komšijskog.
20. Posle tri nedelje hodanja, častite sebe tretmanom, poput makinira ili profesionalne masaže stopala.
21. Umesto da čekate, šetajte. Kad god morate da čekate na sto u restoranu, na dete sa časa klavira ili na prijem kod lekara, nemojte samo sedeti već šetajte. Koristite svaku priliku.
22. Šetajte ponekad na visokim potpeticama. I ovaj način hodanja dovodi do sagorevanja kalorija.
23. U šetnji rešite problem. Kada vaša kreativnost naiđe na blokadu, krenite u šetnju. Ne zaboravite da sa sobom ponesete blok i olovku. Ideje će samo navirati.
24. Brojite. Ako pravite oko 130 koraka u minuti, to je odličan rezultat. U ovu svrhu možete koristiti i brojač koraka – pedometar.
25. Dodajte muzičku pratnju u svoju šetnju. Stavite slušalice i prepustite se omiljenim zvucima.
Hodanje naročito pozitivno utiče na brzo sticanje forme, kao i na zatezanje butina i zadnje lože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.