U trendu

Radite ovo svakog jutra i osećaćete se preporođeno

Istezanje mišića, zglobova, tetiva, puteva krvi i energije trebalo bi da bude deo svakodnevnog vežbanja, jer na taj način pozitivno delujemo na mnoge funkcije našeg organizma.

Mnogo sedenja, neaktivnost ili preopterećenost uma i tela dovode do konstantne tenzije, što uzrokuje konstantno izlučivanje hormona kortizola.

On steže krvne sudove, povećava pritisak u telu, smanjuje dotok krvi u mozak, sprečava regeneraciju i stvaranje novih ćelija, znatno smanjuje sposobnost učenja i pamćenja.

Visok nivo kortizola u telu može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme kao što su nesanica, visok pritisak, kardiovaskularne bolesti, slab imunitet, loša raspoloženja, autoimune bolesti, poremećaj nivoa šećera u krvi…

Postepeno treba učiti kako relaksirati um i mišiće, tako da se spozna razlika između tenzije i relaksacije. Sva mišićna aktivnost u telu je kontrolisana nervnim sistemom, a nervni sistem je kontrolisan mentalnom aktivnošću.

Zbog svega toga mentalni trening je vrlo važan u veštini ičuan.

Mora da se stvori namera i ideja istezanja (širenja) tela u relaksaciji – jer inače silna stvorena navika blokiranog i skupljenog tela (tenzija, stres) neće dozvoliti da otvorite telo i da ga istegnete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar