U trendu

Smršajte uz pomoć jutarnjih fizičkih aktivnosti

Preuzmite na sebe odgovornost šetanja psa u ranim jutarnjim časovima ili krenite sa džogiranjem. Za šta god da se opredelite, imajte uvek na umu da se morate što više kretati ukoliko želite da izgubite suvišne kilograme.
Kao što ste već iz prethodne rečenice mogli da zaključite, ne postoji nijedan dovoljno efikasan način za mršavljenje i održavanje normalne težine osim redovnog bavljenja fizičkim aktivnostima. Međutim, jako često se dešava da su nam neki dani jednostavno prepuni obaveza pa odvajanje vremena za vežbanje izgleda nemoguće. Ipak, ono oko čega se, jednoglasno, slažu svi stručnjaci jeste da bavljenje fizičkim aktivnostima mora da postane deo vaše svakodnevnice i životnog stila. A za to nema boljeg načina nego započeti jutro nekom od vama primamljivih fizičkih aktivnosti.
Jutarnja vežbanja
Ključno stvar je uraditi vežbe koje ste prethodno izabrali svaki put kad vam se za to ukaže prilika. Vaš krajnji cilj je da vam telo što više bude u pokretu. Ono što je jako bitno u vezi sa jutarnjim vežbanjem jeste da na ovaj način određujete sebi tempo za čitav dan. Velikom broju osoba ovo predstavlja već ustaljenu jutarnju naviku. Time što uspete da u jutarnjim časovima uradite više vežbi odjednom, sebi olakšavate dan, jer završite vežbe pre nego što druge stvari počnu da vas ometaju. Onoga trenutka kada naš dan krene regularnim tokom jako je teško izaći iz tog koloseka bar na tren i uraditi nešto drugo.
Istraživanja
Dosadašnja istraživanja pokazala su da vežbanje u jutarnjim časovima utiče na kvalitet sna tokom noći. To je veoma značajno jer dobar san može takođe uticati na gubitak suvišnih kilograma. Naime, poznato je da ukoliko vam je san loš, to ima negativan uticaj na izvesne hormone koji kontrolišu apetit, tako da vežbanjem u jutarnjim časovima, umesto u večernjim, sama aktivnost može da utiče na bioritam našeg tela, pa tokom noći bolje spavamo. Dobar san nam zauzvart pomaže da kontrolišemo ravnotežu među hormonima koji imaju uticaja na kontrolu našeg apetita.
Iskustva
Fizička aktivnost (1-3 sata dnevno) pomogla je velikom broju osoba da se otarase suvišnih kilograma i održe novostečenu telesnu težinu.
Jedna od jako dobrih strategija jeste i da, ukoliko vam to lakše pada, podelite celokupnu rutinu na više manjih, koje ćete završiti do kraja dana. Ali potrudite se da barem jednu od njih uvrstite u redovnu jutarnju aktivnost, jer će vam ona biti od najveće koristi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar