U trendu

Šta se dešava sa telom ako radite istezanje svaki dan?

Rezultat u samo nekoliko sesija!

Navikli smo da se istežemo 10 minuta pre trčanja ili plivanja, ali je mnogo bolje da tome posvetimo ceo trening.

Šta se dešava sa telom ako radite istezanje svaki dan?

Zategnutost i elastičnost kože
Tokom istezanja, protok krvi u mišiće se značajno povećava. Ubrzani metabolizam doprinosi sagorevanju dosadnih masnih naslaga, a koža postaje zategnutija. Odlazeći na trening, možete se oprostiti od celulita u predelu stomaka i butina.

Ispravno držanje
Redovno vežbanje poboljšava ravnotežu tela i ublažava napetost mišića. Zahvaljujući tome, nestaju bolovi u leđima i donjem delu leđa, sprečava se nakupljanje unutrašnjih soli i ispravljaju nepravilnosti u držanju. Graciozan hod sada ne izgleda kao san, a pola dana u vašim omiljenim visokim potpeticama više nije noćna mora.

Bezbolni menstrualni ciklus
Vežbanje povećava cirkulaciju krvi u karličnim organima i opušta mišiće, što dovodi do normalizacije ciklusa i smanjenja grčeva materice. Osim toga, izdržljivost i elastičnost u predelu karlice mogu se primeniti u vašem seksualnom životu – zadovoljite ga novim pozama i slobodno odradite još jedan novi čas istezanja.

Oslobađanje od stresa
Istezanjem se borite protiv grčeva i stezanja u mišićima koji su uzrokovani oslobađanjem hormona stresa. Opuštanje normalizuje nervnu provodljivost i pomaže u suočavanju sa negativnim emocijama.

Samopouzdanje
Sedenje sa ravnim leđima i hodanje uzdignute glave je sasvim realno ukoliko radite vežbe istezanja svakodnevno. Ove vežbe istežu mišiće i imaju efikasan psihološki efekat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar