U trendu

Želite zadnjicu kao Dženifer Lopez: Ove vežbe će vam pomoći

Vremenom su se standardi lepote promenili i umesto zanosnih oblina ili tankog struka, izgleda da se sada sve vrti oko zategnute i privlačne zadnjice.

Danas ne samo da možete da kupite brus pomoću kog ćete dobiti dekolte iz snova, već postoje i posebne farmerke za podizanje zadnjice, donji veš sa umecima i jastučići za guzu, dizajnirani specijalno da naglase vašu pozadinu i privuku poglede.

Svi ovi proizvodi su rešenje dok ne postignete zadnjicu, ali uz lake vežbe ćete zategnuti guzu i dobiti pravu pozadinu na kojoj bi vam pozavidela i sama Dženifer Lopez.

Podizanje nogu

Lezite na leđa i oslonite se na laktove. Podižite obe noge ili jednu po jednu i serijama od 10 ponavljanja.

Čučnjevi

Nisu nimalo laki, ali se zaista isplate. Ključno je da se ne naginjete previše napred i težinom se oslanjate na pete. Noge treba da su rastavljene u nivou ramena, a leđa ispravljena, i mišići zategnuti.

Most

Ovo je odlična vežba ne samo za zadnjicu već i za leđa i butine. Bitno je čvrsto zategnuti zadnjicu dok se podižete i spuštate, čak i ako osećate da vam mišići gore.

Izbačaj nogom

Možete raditi izbačaj nogom napred, nazad ili sa strane, kako vam je najlakše. Bitno je odraditi od 15 do 30 ponavljanja u seriji i za tren oka ćete imati zategnute noge i zadnjicu baš poput Džej Lo.

Planinarenje

Ovo je sjajna vežba za celo telo. Ako srce počne ubrzano da vam lupa i obilno se znojite, znajte da je radite ispravno. Ukoliko ne možete brzo, probajte najpre da polagano prelazite s noge na nogu, podižući ih do grudi.

Supermen

Ova vežba je odlična za ceo zadnji deo tela. Deluje jednostavno, ali je zapravo prilično teška. Lezite na stomak, rastavite noge i zategnite i držite noge ispravljene oko 5 sekundi, pa opustite. Ponovite 3 do 5 puta.

Izbačaj noge naviše

Slična vežba podizanju noge, ali umesto da ležite na leđima, oslanjate se na laktove i izbacujete nogu napred nazad. Možda izgleda jednostavno, ali kada uradite 3 serije od 15 ponavljanja na svakoj nozi, pošteno ćete se preznojiti, ali verujte da ćete biti prezadovoljni rezultatima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.