Uz ove trikove pobedićete prehladu i viruse

S obzirom na to da je trenutno vreme prehlada i virusa, svaki savet stručnjaka o tome kako ih izbeći je veoma koristan. Ono u čemu se svi stručnjaci slažu jeste da pranje ruku bez sumnje deluje u borbi protiv virusa.

Studija koju je provela američka mornarica je pokazala da pranje ruku pre jela smanjuje rizik od respiratornih infekcija za 45 posto. Stručnjaci savetuju da ruke perete sapunom koji nije u tečnom stanju i da pranje treba trajati bar 2 minuta.

Takođe, od velike koristi vam može biti i kiseli kupus ili krastavci. Oni podstiču korisne bakterije u crevima, što je ključno u borbi protiv infekcija. U crevima se nalazi blizu 70 posto imunoloških ćelija.

Stručnjaci takođe savetuju praktikovanje seksualnih odnosa nekoliko puta u toku nedelje, jer to može povećati nivo imunoglobulina A, antitela koje se nalazi u nosu i pomaže protiv infekcija.

Na kraju, veoma je važno da budete aktivni. Zima je idealno vreme da obnovite članarinu u teretani ili da nabavite psa sa kojim možete da šetate ili trčate. Jedna studija je pokazala da fizička aktivnost može da prepolovi rizik od prehlade. Osim toga, druga studija je pokazala da se oni koji se bave fizičkom aktivnosti brže oporavljaju od prehlade, prenosi portal Klix.

Napišite komentar