Egipat nudi pogodnosti srpskim turistima oko viza,testiranja

BEOGRAD – Egipat je ukinuo naknade za odobravanje turističkih viza, turisti na kovid-19 mogu da se testiraju prilikom dolaska na aerodrome u turističkim gradovima, a avio kompanije su oslobođene plaćanja naknada za sletanje, izjavila je zamenica ministra turizma i starina Egipta Gada Šalabi na sastanku sa srpskim turističkim agencijama.

Ona je na sastanku koji je organizovala Ambasada Egipta u Beogradu, pozvala srpske kompanije da promovišu destinacije kulturnog kao i plažnog turizma, posebno jednodnevne izlete od Hurgade do Luksora, krstarenja Nilom i mnoge druge pogodnosti.

Ambasador Egipta u Beogradu, Amr Alguvejli, istakao je trenutne aktivnosti kojima se promovišu egipatske turističke destinacije, a jedna od njih je bila i poseta predstavnika medija iz Srbije, u koordinaciji sa ambasadom, od 28. novembra do 5. decembra.

Poseta je, prema njegovim rečima, rezultirala pohvalama merama predostrožnosti koje Egipat primenjuje u borbi protiv korona virusa i velikom broju raznih aktivnosti na otvorenom.

Istakao je da je sada glavni cilj unapređenje zimskog turizma tokom novogodišnjih praznika, koji može privući turiste iz Srbije.

Predstavnici turističkih agencija su naveli porast potražnje aranžmana za Egipat koji je jedna od glavnih turističkih destinacija za turiste iz Srbije.

Oni su i ove godine putovali u Egipat, što pokazuje poverenje u mere koje su u Egiptu primenjene radi suzbijanja virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.